Orai pajūryje: Joninių naktį braidysime rasose | KaunoDiena.lt

ORAI PAJŪRYJE: JONINIŲ NAKTĮ BRAIDYSIME RASOSE

Sulaukus vasarvidžio, bus galima pasidžiaugti šiltu oru, perkūnija su lietaus šuorais atneš gaivos. Savaitgalį ir pirmomis kitos savaitės dienomis palis, nuo antradienio popietės lietaus debesys atsitrauks, Jonines pajūryje bus galima planuoti be lietpalčių, bet nakčiai reikės šiltesnių drabužių. Artėjant savaitgaliui į pajūrį sugrįš šiltesni orai.

Pasak sinoptikės, šeštadienį tikėtinas silpnas šiaurės rytų vėjelis, tačiau protarpiais dangų raižys žaibai, griaudės perkūnija, tuo metu vėjo gūsiai gali sustiprėti iki 15–18 m/s, didesnio lietaus laukiama popietę ir vakare. Oras įkais iki 28–30 laipsnių.

Panašūs orai numatomi ir sekmadienį, perkūnijos metu kils škvalas, naktį oro temperatūra laikysis apie 17–19 laipsnių šilumos, dieną kais iki 26–28 laipsnių.

Pirmadienį silpnas vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, protarpiais vis dar tikėtinas lietus, žaibuos, griaudės perkūnija. Naktis tebebus šilta – 16–18 laipsnių aukščiau nulio, dieną oras bus gaivesnis – 20–22 laipsniai.

Antradienis išauš su į mūsų kraštą atslinkusiu aukštesnio slėgio lauku, tai reiškia, kad ateis gaiva.

Šiaurės vakarų vėjas vis dar nebus stiprus – 7–11 m/s, vakarėjant dangus nusigiedrys, naktis neturėtų būti lietinga.

Naktį oras kiek atvės, termometrai rodys 15–17 laipsnių, dieną – 19–21 laipsnį šilumos.

Joninių naktis bus skaisti, rami ir gaivi, o tai reiškia, kad nekrutės nė drebulės lapai, galbūt paryčiais žemę nuklos rasa.

Ieškantiesiems paparčio žiedo naktį verta pasirūpinti šiltesniais rūbais, nes termometrai rodys 14–16 laipsnių aukščiau nulio, dieną temperatūra kils iki 20–22 laipsnių padalos.

Ketvirtadienio naktis taip pat numatoma rami, silpnas vėjelis pūs iš šiaurės pusės, nelis, naktis bus panaši į ankstesnę, o diena – kiek šiltesnė – 22–24 laipsniai.

Penktadienį vis dar bus ramu, be lietaus, dieną šils iki 22–25 laipsnių.

Artėjant savaitgaliui laukiama dar šiltesnių orų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vika

Jonines praeitis,uztenka dairytis atgal. Kas nori išgerti, tegul gere,kam piršti nesąmones žmonėms.

...

Pagerbkim savo pagoniškąsias šventes!

Anonimui Pydarui

Kada ateis Laisvė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS