Orai pajūryje: Užgavėnėms – stichijos siautulys | KaunoDiena.lt

ORAI PAJŪRYJE: UŽGAVĖNĖMS – STICHIJOS SIAUTULYS

Sekmadienį Užgavėnes ketinantys švęsti pajūrio gyventojai gali tikėtis, kad iki stichinio sustiprėsiantis vėjas laužams nudrėks medžių šakų. Antradienį, tikrąją žiemos išvarymo šventės dieną, vėjas kiek aprims. Savaitei įsibėgėjus oras vės, prognozuojama šlapdriba.

Savaitgalį klaipėdiečiams geriausia likti namuose. Sustiprėjęs pietvakarių vėjas nerims. Šiandien vėjo greitis gūsiuose gali siekti 20–25 m/s, o vakare laukiamas stichinis reiškinys – vėjo greitis sustiprės iki 28 m/s, be to, lis.

Sekmadienio naktį vėjas, tikrindamas medžių tvirtumą ir daiktų saugumą, siautės toliau. Įdienojus žymesnių kritulių jau nenumatoma, vėjas pamažu rims, bet vis dar sieks 17–22 m/s, turėtų liautis lietus.

Pirmadienį vėjas suksis iš vakarų ir šiaurės vakarų, jo greitis naktį – 15–18 m/s, dieną – tik 8–13 m/s, lietaus gal ir nesulauksime, oras dieną šils iki 3–5 laipsnių, naktį taip pat laikysis teigiama temperatūra.

Antradienį vėjas vėl ims stiprėti, dieną jis sieks jau 15–18 m/s greitį, tikėtini mišrūs krituliai, galbūt net šlapdriba, oro temperatūra laikysis panaši.

Trečiadienis irgi bus labai panašus, sulauksime nedidelio lietaus.

Su ketvirtadieniu į pajūrį bandys ateiti pavėlavusi žiema. Apie 16 m/s greičiu pučiantis pietvakarių ir vakarų vėjas vėl atpūs sunkius sniego ir lietaus pritvinkusius debesis. Naktį oro temperatūra laikysis apie nulį, dieną šils vos iki 1–3 laipsnių.

Penktadienis neišsiskirs ypatingais gamtos reiškiniais, pūs apie 15 m/s vėjas, tikėtinas nedidelis lietus, oras šils iki 4 laipsnių.

Keistas oras – nei žiema, nei ruduo – bandys mūsų kantrybę, o vis ilgiau džiuginanti šiluma vers tikėtis, kad pavasaris – ne už kalnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nenori jura meslo

puiku,jura valosi nuo GRIGEO meslo ir kvapo

Pajūris

Audra ateina šeštadienio vakare ir sekmadienio naktį, o Užgavėnėd bus ti antradienį 02.25d.

Med.

Durniai eina i visokias "šventes" kuriose pilna sergančių ,nesveikų žmonių.O valgyti ir ragauti iš nepažįstamų žmonių negalima ,jokiu būdu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS