Pagarsėjusiam salūnui – nurodymas griauti terasą | KaunoDiena.lt

PAGARSĖJUSIAM SALŪNUI – NURODYMAS GRIAUTI TERASĄ

Gerai žinomoje užeigoje "Laukinių vakarų salūnas", nuo šios vasaros pavadintoje "Flamingo", verslo įpročiai nesikeičia. Šioje vietoje šeimininkaujantys verslininkai ir toliau sulaukia įvairių tarnybų dėmesio. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba jau žada baigti ikiteisminį tyrimą dėl slėptų pajamų, o statybų inspekcija nurodė nugriauti nelegaliai pastatytą terasą. Dar viena šio sezono naujiena – šis baras tapo draugiškas seksualinių mažumų atstovams.

Po rašinio – tyrimas

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dar pernai surašė privalomąjį nurodymą nugriauti dalį buvusio salūno terasos, tačiau vasaros linksmybėms įpusėjus, terasa tebestovi.

Statybų inspekcijos tikrintojai į salūno duris pasibeldė praėjusių metų rugsėjį, po to, kai dienraštis į viešumą iškėlė klausimą, kaip gali pasilinksminimams skirta įstaiga pelną krautis nelegaliai pastatytoje terasoje ("Tarnybų akiratyje – salūnas", "Klaipėda", 2018 08 31)?

"2018 m. rugsėjo 26 d. surašytas savavališkos statybos aktas dėl antros grupės nesudėtingojo statinio, dengtos terasos, statybos darbų, pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius. Terasa pastatyta didesnių matmenų, nei buvo numatyta statinio projekte, pagal kurį gautas statybą leidžiantis dokumentas", – situaciją komentavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Konsultavimo skyriaus specialistas Ričerdas Indrašius.

Statybų inspekcija surašė privalomąjį nurodymą pašalinti savavališkos statybos padarinius iki šių metų kovo 26 d. Jo įvykdymo terminas buvo pratęstas iki birželio 26 d.

"Tą pačią dieną, kai suėjo nurodymo nugriauti terasą terminas, birželio 26 d., Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai gavo prašymą pratęsti privalomojo nurodymo pašalinti savavališkos statybos įvykdymo terminą", – patikino R.Indrašius.

Kino teatras virto klubu

Gerai žinoma pasilinksminimo įstaiga iš tiesų tebėra kino teatras.

Pastatas, kurio paskirtis iki šiol nėra pakeista, prieš du dešimtmečius priklausė valstybės įmonei "Lietuvos kinas", kuri 1995 m. buvo reorganizuota į specialios paskirties uždarąją akcinę bendrovę.

Būtent ji tuomet valdė Palangoje žinomą kino teatrą "Jaunystė".

Anuomet pastatą nuomojusi įmonė su "Lietuvos kinu" turėjo sutartį, kuria įsipareigojo atlikti einamuosius pastato remontus ir rūpintis nuomojamų patalpų būkle.

Tada ir buvo sumanyta įrengti terasą priešais kino teatro įėjimą.

Jo įrengimą esą finansavo tuomečiai nuomininkai, tik po kurio laiko įmonės "Lietuvos kinas" vadovai susizgribo, jog šios terasos įteisinimas jiems visai nėra naudingas.

Registrų centre įregistravus statinį, nuomininkai būtų įgiję teisių, o planuotas pastato pardavimas nebūtų buvęs toks sklandus, nes pretenzijas būtų galėjusi reikšti nuomininkų įmonė, pastačiusi ir įteisinusi terasą.

Terasa – didesnė nei projekte?

Peržvelgus šio kurorto centre esančio sklypo dokumentus, matyti, jog iš tiesų beveik 23 arų sklype iš pradžių buvusio kino teatro plane terasa net nebuvo pažymėta.

Archyve yra išlikęs įrašas, jog "Lietuvos kino" užsakymu parengtas dengtos lauko terasos projektas, kuris Palangos savivaldybėje buvo suderintas 1998 m. gruodžio 21 d.

Tačiau statinio užbaigimo dokumentai iki šiol nėra sutvarkyti.

Praėjusių metų vasarą, kai kilo įvairių tarnybų susidomėjimo banga "Laukinių vakarų salūnu", aiškintasi, ar šio klubo terasa nėra sumontuota ant valstybinės žemės ribos, tiksliau – ar ji 1,5 metro neišlenda į J.Basanavičiaus gatvės pėsčiųjų zoną?

Panašu, jog kaimyninių sklypų savininkų įtarimai turėjo pagrindo, konstatuota, jog terasa viršija projekte numatytus parametrus.

Ribojo alkoholio pardavimą

Centrinėje Palangos gatvėje įsikūrusį klubą valdo mažoji bendrija "Gaumena", sudariusi patalpų nuomos sutartį su pastato savininku.

Ta pati įmonė šeimininkauja ir buvusio viešbučio "Pajūris" patalpose įsikūrusiame klube "Dr. Who", ten pat veikiančiame kokteilių bare.

J.Basanavičiaus gatvės pabaigoje esančioje "Šachmatinėje" šeimininkauja taip pat tie patys verslininkai, tik jau kitos įmonės vardu.

Ten licencijas prekiauti alkoholiu yra gavusi įmonė "Urbista".

Erdvę tarp šių trijų pasilinksminimo vietų policijos ir savivaldybės tarnautojai vadina Bermudų trikampiu. Esą todėl, jog šių įstaigų adresais dažniausiai sulaukiama patrulių iškvietimų dėl triukšmo ir konfliktų.

Šią vasarą "Flamingo" vardu perkrikštytame klube ir vėl būta nusiskundimų, nors įmonei tebegalioja alkoholio prekybos laiko galiojimas.

Pernai Palangos savivaldybė dėl nuolatinių skundų šioje vietoje įsikūrusiai pasilinksminimo įstaigai nusprendė apriboti galimybę klube prekiauti alkoholiu nuo 1 val. nakties iki 8 val. ryto.

Nors įmonė kelis kartus teismuose ginčijo šį draudimą ir įrodinėjo, jog trečdalį jos pajamų sudaro vien prekyba alkoholiu nakties metu, teismai paliko galioti šį apribojimą.

Įmonė "Urbista" taip pat mynė teismų slenksčius ir siekė, jog "Šachmatinėje" būtų panaikintas apribojimas alkoholiniais gėrimais prekiauti nuo 4 iki 8 val.

Šių metų vasarį Vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi panaikino 2016 m. priimtą Palangos savivaldybės tarybos sprendimą dėl prekybos alkoholiu laiko ribojimo.

Buvo panaikintas ir 2017 m. Klaipėdos apygardos teismo sprendimas, kurio nutartis nebuvo palanki pareiškėjai. Nuo šios vasaros, panašu, alkoholio upės šiame klube gali lietis laisvai.

Po skundų – kaltinimai

J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusios kitos kavinės savininkas Audronius Macius pateko į dviprasmišką situaciją, kai nusprendė iškviesti policijos patrulius dėl iš salūno sklindančios, jo nuomone, itin trankios muzikos.

"Tas pats salūnas, dabar pavadintas kavine "Flamingo", nors užrašas skelbia "Pub". Viskas nutiko sezono atidarymo metu. Aš turiu liudininkus, žmonės kavinėje buvo. Tikrai triukšmą visi mes girdėjome, tris kartus kvietėme patrulius. Tačiau atvykę pareigūnai jokio triukšmo esą negirdėjo. Nors terasoje dirbusios darbuotojos negalėjo susikalbėti su klientais. Likau kaltas, esą policiją kviečiau be reikalo. Teks atsakyti už esą melagingus pranešimus", – piktinosi verslininkas.

FNTT atlieka tyrimą

Salūne šeimininkaujanti mažoji bendrija "Gaumena" yra patekusi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratį.

Šiuo metu FNTT Klaipėdos apygardos valdyboje tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo.

FNTT pareigūnai "Laukinių vakarų salūne" pasirodė pernai.

Tyrimo duomenimis, daliai klube dirbančių darbuotojų galėjo būti mokamas neapskaitytas darbo užmokestis.

Įtariama, kad vasaros sezono metu galėjo būti išmokėta ne mažesnė kaip 13 tūkst. eurų suma.

"Tačiau ši suma ikiteisminio tyrimo metu gali didėti", – dienraštį informavo FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė.

Pareigūnai žada šį tyrimą baigti rugpjūtį.

Įtariama, jog neoficialus atlyginimas vokeliuose, siekęs nuo 100 iki 500 eurų, buvo mokamas šio klubo darbuotojams.

Daugiau kaip pusės klubo darbuotojų darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose buvo įrašyta, kad jie, administracijai leidus, neatvyko į darbą.

Tačiau realiai naktiniame klube jie dirbo ir gaudavo neapskaitytą atlyginimą grynaisiais pinigais.

Pirminiais duomenimis, 2018 m. birželį 30 iš 44 baro darbuotojų žiniaraščiuose buvo nurodyta, kad jie visą mėnesį oficialiai su vadovybės leidimu neatvyko į darbą, o liepą realiai dirbo 33 iš 52 asmenų, tačiau darbo žiniaraščiuose buvo įrašoma, kad jie nedirba.

Įtariama, jog darbuotojams buvo mokamas ne tik neoficialus atlyginimas, bet ir vengiama mokėti socialines įmokas už dirbančiuosius.

Dienraščio žiniomis, tyrėjai apklausė du specialiaisiais liudytojais įvardijamus asmenis, šiuo metu laukiama ūkinės ir finansinės veiklos specialisto išvados.

Gavus ją, bus nustatyta valstybei padaryta žala ir priimtas sprendimas dėl kaltų asmenų, kurie keliaus į teismą.

Minėtame naktiniame klube finansinės machinacijos tiriamos ne pirmą kartą, tačiau užpernai FNTT turėjo klausimų ne mažajai bendrijai "Gaumena", o buvusiems šio klubo nuomininkams.

"Tai ne pirmas ikiteisminis tyrimas, FNTT Klaipėdos apygardos valdyboje atliekamas dėl Palangos centre veikiančio klubo. 2017 m. buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl bendrovės darbuotojams mokamo neapskaityto darbo užmokesčio. Šio tyrimo metu buvo nustatyta, kad valstybei buvo padaryta beveik 17 tūkst. eurų žala. Tik ikiteisminio tyrimo metu bendrovės direktorius pripažino kaltę ir atlygino valstybei padarytą žalą. 2017 m. gruodį minėtas ikiteisminis tyrimas buvo baigtas Baudžiamojo kodekso 40 str. (atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą) pagrindais", – priminė R.Andriuškaitė.

Kasose – neapskaityti grynieji?

Tai ne vieninteliai nemalonumai, kurie apniko "Gaumeną". Aiškėja, jog šioje įmonėje tam tikrų verslo įpročių kai kam išties sunku atsisakyti.

Tuo metu, kai FNTT vis dar užsiima ikiteisminiu tyrimu dėl nustatytų faktų mažojoje bendrijoje "Gaumena", Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai, apsilankę klube šią vasarą, vėl aptiko kasose neapskaitytų grynųjų.

"Ši įstaiga, klubas buvo tikrintas ir šio vasaros sezono metu, buvo nustatytas grynųjų pinigų perteklius kasose. Dėl šio pažeidimo bus pradėta administracinė teisena. FNTT atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl minimos įmonės tebevyksta. Sulaukę jo rezultatų, spręsime dėl mokesčių apskaičiavimo ar tolesnių veiksmų tikslingumo", – sakė Klaipėdos AVMI atstovė spaudai Laima Domarkienė.

Kasos aparatu neįtrauktų į apskaitą pinigų laikymas kasoje ar kasos operacijų atlikimo vietoje, kai šis neatitikimas sudaro daugiau negu penkis eurus, užtraukia baudą išduoti kasos aparato kvitą privalantiems asmenims nuo 20 iki 150 eurų.

Ši įstaiga, klubas, buvo tikrinta ir šio vasaros sezono metu, buvo nustatytas grynųjų pinigų perteklius kasose.

Specialistė patikino, jog mažosioms bendrijoms, apskaičiuojant, deklaruojant ir mokant mokesčius (pelno, gyventojų pajamų, pridėtinės vertės, nekilnojamojo turto ar kitus), išskirtinių reikalavimų ar išimčių įmonėms dėl to, kad jų teisinė forma yra mažoji bendrija, nenumatyta.

"Mokesčiai, kuriuos turi mokėti įmonės, taip pat ir mažosios bendrijos, priklauso nuo jų vykdomos veiklos pobūdžio, uždirbto pelno, gautų pajamų dydžio, ar turi nekilnojamojo turto, samdomų darbuotojų ir panašiai. Mažoji bendrija yra ribotos civilinės atsakomybės privatusis asmuo – įmonė, kurios visi nariai, o jų gali būti ne daugiau kaip 10, yra fiziniai asmenys, gyventojai", – tikino L.Domarkienė.

Į partnerius – jaunystės bičiulis

Šią vasarą Palangoje ėmė sklisti kalbos, jog salūne lyg šeimininkas ėmė rodytis ne Mykolas Ilginis, kuris anksčiau viešoje erdvėje prisistatinėjo šio klubo ir įmonės "Gaumena" atstovu, o kitas jo bendravardis – Mykolas Kolyta.

Tačiau abu Mykolai jokių realių pareigų įmonėje "Gaumena" neužima.

Valstybės įmonės Registrų centras duomenimis, šios mažosios bendrijos direktore yra paskirta Vylūnė Ručinskaitė.

Licencijų informacinė sistema skelbia, jog J.Basanavičiaus g. 16 numeriu pažymėtame pastate alkoholio ir tabako gaminių prekybos licencija išduota "Gaumenai".

Licencija verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais šiuo adresu išduota "Lietuvos kaljanų" asociacijai ir mažajai bendrijai "Beluva".

Oficialiai M.Ilginis, Registrų centro duomenimis, yra kelių įmonių ir asociacijų vadovas, akcininkas arba priklauso įmonių valdyboms.

M.Ilginį su kitu Mykolu, M.Kolyta, sieja sena pažintis.

Šių dviejų bendraamžių keliai siejasi nuo Vilniaus moksleivių ir studentų asociacijos įkūrimo laikų.

Po triūso toje asociacijoje vaikinai tęsė bendrus žygius Vilniaus kolegijų studentų asociacijoje.

Beje, šiose įstaigose pirmininku vis tapdavo M.Ilginis, o M.Kolytai tekdavo tik nario vaidmuo.

Trečia struktūra, kur energiją liejo abu Mykolai, buvo Vilniaus iniciatyvaus jaunimo asociacija.

Be knygų leidybos, reklamos ir kitų paslaugų ilgo sąrašo, ši asociacija, kuri turėjo paramos gavėjo statusą, buvo gavusi licencijas prekiauti alkoholiu ir tabaku.

Dar vėliau abu šie bičiuliai jau nėrė į Viešbučių ir nakvynės namų asociacijos "Helvecija", Marketingo specialistų asociacijos "BMD Group", Nepriklausomų prodiuserių asociacijos "Kokybės studija" veiklą.

M.Ilginio bičiulis M.Kolyta spaudoje yra minėtas skandalingoje istorijoje.

Pramogų pasaulio veikėjai anuomet jaunuoliu dar buvusiam M.Kolytai reiškė pretenzijas dėl to, jog Vilniaus klubas "Posh Club", be "Olialia" projektų vadovų žinios, esą pasinaudojo "Olialia" prekės ženklu ir "Olialia Party" vakarėlių ciklo vardu.

Nemalonią situaciją teko komentuoti tuometei "Olialia pupytės" narei ir vadybininkei Oksanai Pikul (dabar O.Pikul-Jasaitienei – A.A.).

Ieškojo dėl skolų

M.Ilginio pavardę iki šiol galima aptikti Lietuvos advokatūros tinklalapyje, kur nurodyta, jog jis dirba advokato Edmundo Kisieliaus padėjėju.

Advokatas, išgirdęs, kokio padėjėjo ieškoma jo kontoroje, nusijuokė, patikinęs, jog M.Ilginio akyse nematė jau dvejus metus.

"Jau dvejus metus jis nustojo net rodytis čia. Esu pateikęs paraišką Lietuvos advokatūrai, kad jį išbrauktų iš sąrašų. Jis atliko praktiką, bet nedirbo", – tikino advokatas.

Kadangi viešai skelbiama, jog advokato padėjėjo praktiką M.Ilginis pradėjo 2012 m., kyla klausimas, ar advokato padėjėjas gali dirbti pagal darbo sutartį arba pagal kokią nors kitą sutartį, jeigu tai nėra teisinės paslaugos?

Registrų centro duomenimis, M.Ilginis nuo 2014 m. eina direktoriaus pareigas mažojoje bendrijoje "Ergo projektai", yra įmonės "Urbista" akcininkas.

"Akcininku galėtų būti, bet direktoriumi – nelabai", – pripažino E.Kisielius.

Advokatūros įstatyme pažymėta, jog advokato veikla yra teisinių paslaugų teikimas. Advokato veikla nėra komercinė ūkinė.

"Na, taip, bet advokato padėjėjas dar tik ketina tapti advokatu, baigęs praktiką, jis turėtų laikyti egzaminą, įsteigti kontorą. Ilgas kelias lauktų. Tačiau aš suprantu, jog jam visa tai tapo neįdomu. Jis turėjo tam tikrų gabumų, bet vėliau susidomėjimas atslūgo. Matyt, atsirado kažkokių kitų rūpesčių ir ėmėsi kitų darbų", – prisiminė advokatas.

E.Kisieliui ne pirmą kartą tenka atsiliepti į M.Ilginio ieškančiųjų skambučius.

"Prieš kurį laiką skambino žmonės, užsiminė apie skolą. Klausė, kur jį rasti. Jūsų paakintas, aš dar kartą kreipsiuosi į advokatūrą, kad jis būtų išbrauktas iš padėjėjų sąrašų", – dienraštį patikino advokatas.

Atsitvėrė tylos siena

Įmonės "Gaumena" direktorė V.Ručinskaitė į dienraščio klausimą, ar įgyvendins Statybų inspekcijos nurodymą nugriauti terasą, atsakė nekomentuosianti.

"Aš nieko nesakysiu. Skambinkite Mykolui", – tokiu pasiūlymu į pateiktą klausimą kirto oficiali įmonės direktorė.

Paklausta, ar gali perduoti telefono ragelį M.Ilginiui arba M.Kolytai, direktorė tikino, jog jų nėra.

Nieko neturiu po ranka, turiu tik tuščią tarą.

"Nieko neturiu po ranka, turiu tik tuščią tarą. Nieko negaliu atsakyti. Skambinkite į jų numerius. Taip, jie pakeitė numerius seniai. Aš nieko tikrai nesakysiu. Ir numerių tikrai nesakysiu. Negaliu kontaktų duoti, bandykite ieškoti per kitus šaltinius. Aš turiu tuos numerius, bet jų neduosiu", – vis kartojo įmonės vadovė V.Ručinskaitė.

Registrų centre skelbiamais M.Kolytos ir M.Ilginio kontaktais žurnalistams susisiekti taip pat nepavyko.

M.Ilginis dienraščiui praėjusių metų rugpjūtį yra tikinęs, jog ne pastato nuomininkas terasą statė, tad ne jis ir turi atsakyti.

"Jei 15 metų niekam terasa neužkliuvo, kuo mes čia dėti? Jos statyba ir dokumentai yra pastato savininko rūpestis. Šimtą metų salūnas atrodė taip – su terasa. Tik kažkodėl šiais metais sunerimta. Kodėl 15 metų niekam klausimų nekilo?" – anuomet kalbėjo M.Ilginis.

LGBT draugiška aplinka

Į dienraščio elektroninę užklausą, siųstą praėjusį trečiadienį, M.Ilginis atsakė tik pirmadienio pavakare.

"Deja, iš šios veiklos jau esu pasitraukęs. Per daug streso ir įtampos mano amžiuje", – juokavo M.Ilginis.

Deja, iš šios veiklos jau esu pasitraukęs. Per daug streso ir įtampos mano amžiuje.

M.Ilginis patikino, jog, jo žiniomis, buvęs klubas "Laukinių vakarų salūnas" šiemet veikia su nauja koncepcija.

"Kiek žinau, dabar ten atidarytas naujas "Flamingo" baras su "LGBT friendly" koncepcija", – tikino M.Kolyta.

Populiariausia interneto enciklopedija nurodo, kad LGBT (arba GLBT) yra inicialai, kuriais paprastai apibūdinamos lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transseksualūs žmonės.

Taigi "LGBT friendly" koncepcija" galėtų reikšti tam tikros orientacijos žmonėms draugišką aplinką.

"Kad ir kokiu konservatyvių pažiūrų bebūčiau, tikiuosi, jiems seksis geriau nei mums komunikuoti su miesto valdžia ir vystyti verslus", – linkėjo M.Ilginis.

Gėjai – kultūringa publika

M.Kolyta, "Flamingo" bare pradėjęs šeimininkauti gegužės viduryje, tikino, jog didelės bėdos dėl terasos nemato.

"Kol kas mes siekiame įteisinti terasą. Jei 1,5 metro teks griauti, nugriausime. Mes pasamdėme projektuotojų įmonę, kuri ir rūpinasi terasos projekto įteisinimu. Tai profesionalai, kurie turi žinoti šiuos niuansus. Teiravomės patarimo savivaldybėje, kitą savaitę tikiuosi pavyks patekti pas Palangos merą Šarūną Vaitkų. Terasos klausimas tęsiasi nuo praėjusių metų, aš tuo metu čia nedirbau, o dabar stengiuosi viską sutvarkyti, kad būtų legalu ir teisėta", – patikino M.Kolyta.

M.Kolyta tikino, jog norėtų išgirsti savivaldybės nuomonę dėl to, jog nugriovus terasą, atsivertų betoninių plytelių eilės, kurios po terasa guli nuo sovietmečio.

"Juk negražu, kažkaip reikėtų tvarkyti. Nepuoštų miesto. Todėl ir reikia išsiaiškinti", – tikino M.Kolyta.

Jis aiškino, jog praėjusią savaitę bare apsilankius VMI specialistams, klausimų kilo dėl dviejų barmenų arbatpinigių.

"Vienas turėjo penkis eurus, kitas – 12 eurų. Tai tiek tų neapskaitytų pinigų. Suprasčiau, jei tai būtų šimtai tūkstančių, o čia juk ne kažkas", – situaciją komentavo M.Kolyta.

Vyras patvirtino, jog baras "Flamingo" yra pirmasis gėjams ir seksualinių mažumų atstovams draugiškas baras Palangoje.

"Tai pirmas toks baras, ir mes to neslepiame. Gėjai yra kultūringa ir rami publika. Bet to, skiriame dėmesį apsaugai, todėl bare šie žmonės tikrai gali jaustis saugūs", – paaiškino M.Kolyta.

GALERIJA

  • Patikrinimai: šį savaitgalį policijos ir Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, tikrindami paspirtukų nuomotojus, turėjo klausimų ir baro „Flamingo“ darbuotojui.
  • Krečia: FNTT nebaigus ikiteisminio tyrimo dėl salūne slėptų pajamų, klubą su neapskaitytais grynaisiais kasose užklupo mokesčių inspekcija.
  • Pagarsėjusiam salūnui – nurodymas griauti terasą
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Lauk tuos iškrypėlius iš Palangos,dabar baisu bus eiti pro Basanavičiaus gt nr.16,nes nežinai ką tie pispročiai sugalvos.Apsaugok nuo tų iškrypėlių.Valdžiai tas pats,nes gerokai mokėjo į kišenėlę,todėl ir ten buvo neliečiami ir nematomi.Kad juos perkūnas tuos iškrypėlius.Lauk ir tik lauk,kaip šie pispročiai sugadino atostogas.

Labai juokinga

Tai anksčiau juk ten eidavo nusikaltėliai, net Leika iš Svainijos bylos siusiodamas šalia salūno įkrito ir nuskendo Rąžėj. O dabar jie užeis iš nežinojimo ir pamatys, kokia čia liaudis susirinkusi. Kas tada bus?

Cirkų cirkai

Niekad nebuciau pagalvojus, kad sitas klubas taps flamingu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS