Pajūrio gintarai – ir šunų karoliams | KaunoDiena.lt

PAJŪRIO GINTARAI – IR ŠUNŲ KAROLIAMS

Vasariškai šiltas savaitgalis tarsi magnetas sutraukė klaipėdiečius prie jūros. Išsiilgę šilumos žmonės ne tik maudėsi lediniame vandenyje, nuo šiaurinio molo grožėjosi banglentininkų šou, bet ir pakrantėje rinko gintarus, kurių banguota jūra šįkart nešykštėjo. O jais, pasirodo, puošiami net vietiniai Melnragės šunys, tačiau tam yra rimta priežastis.

Klaipėdietis Vitoldas į Melnragės pajūrį šįkart atėjo ne pasivaikščioti. Jaunas vyras, apsivilkęs žvejo rūbais, brido į gana šaltoką vandenį ir graibštu gaudė žolių gniutulus bei dumblą, kuriame beveik visada būna gintaro gabaliukų.

„Šiandien atvažiavau apie vidurdienį ir per šešias valandas surinkau štai tokį, visai neprastą laimikį“, – šypsojosi Vitoldas, rodydamas kelis šimtus gramų iš jūros išgriebto gintaro.

Šalia gintarų gaudytojo visą laiką sukiojosi grupelė poilsiautojų, kurie irgi stengėsi tose žolėse, kurias išgriebė į krantą Vitoldas, kažką surasti.

„Kartais erzina tokie dalykai, lipu į ledinį vandenį, griebiu iš ten dumblą, šąlu, nes vanduo tikrai netinkamas maudymuisi, nors kai kurie jau jį išbandė ir šiandien, o kažkas nė kojų nesušlapęs nori susirinkti mano laimikį“, – kalbėjo klaipėdietis.

Vis dėlto labiausiai nustebino pakeliui sutikta Melnragės gražuolė, mišrūnė kalytė Dora, kurią šeimininkė pasivaikščiojimui kažkodėl padabino dvigubais gintaro karoliais.

„Tikrai ne dėl grožio. Skaičiau, kad gintaras įelektrina šuns kailį ir ant jo mažiau lipa erkės. Išbandėme, tikrai mažiau. Nes tų gyvių po tokios šiltos žiemos tiesiog neįmanoma atsiginti“, – pasakojo Doros šeimininkė.

GALERIJA

  • Pajūrio gintarai – ir šunų karoliams
  • Pajūrio gintarai – ir šunų karoliams
  • Pajūrio gintarai – ir šunų karoliams
  • Pajūrio gintarai – ir šunų karoliams
Astos Dykovienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Moteru kvailumui nera jokiu ribu.

kas išėjo iš proto, o kas ne

paskaityk 6 kl. gamtos mokslų vadovėlį, gal bus aiškiau.

Sveikinu, ponai

Visai išėjom iš proto!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS