Pajūrio miestelis laukia artileristų | KaunoDiena.lt

PAJŪRIO MIESTELIS LAUKIA ARTILERISTŲ

Rudenį Šilalės rajono Pajūrio miestelis virs kariniu miesteliu, kuriame įsikurs artilerijos batalionas. Vietos gyventojai iš pradžių šią žinią priėmę su nerimu, dabar nekantriai laukia atvykstančių karių ir tikisi, kad miestelis pagyvės, atsigaus verslas.

Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas iš Radviliškio rudenį persikels į Pajūrio miestelį, esantį apie 10 km nuo Šilalės.

„Planuojama apie 132 šauktinius atsivežt ir apie 80 profesionalios karo tarnybos karių, įskaitant karininkus. Tai Pajūry, kaip ir minėjau, įsikursim iki metų pabaigos pagal planą“, – sakė brigados generolo M. Pečiulionio artilerijos bataliono vadas mjr. Vadimas Jeriominas.

Iš pradžių šią žinią gyventojai, pasak seniūnės, sutiko nerimaudami, ypač gyvenantys artileristams skirtoje vietoje. Batalionas įsikurs 12 ha buvusios žemės ūkio mokyklos teritorijoje.

„Kad nežinojo, kur apsigyvens, kaip gyvens toliau. Bet savivaldybė visiem pagal poreikį supirko kitus būstus, namus, butus. Žmonės buvo iškelti ir dabar turi geresnes sąlygas“, – pasakojo Pajūrio seniūnė Roma Veščiūnienė.

Pasak seniūnės, dalis buvusios mokyklos pastatų bus griaunama, dalis  perstatoma kariuomenės reikmėms.

„Šiaip džiaugiamės, kad kažkas bus aplink. Dabar yra lyg tai apmirę, yra tušti pastatai. Na, tiktai gaila labai – ten mūsų įdėtos rankos, susodinti medžiai, statyti tie patys pastatai“, – kalbėjo Pajūrio „Bočių“ bendrijos pirmininkė Birutė Kuizinaitė.

Gyventojai nerimavo ir dėl to, kad haubicas atsigabensiantys artileristai kels didelį triukšmą. Tačiau žmones nuramino bataliono vadas, patikinęs, kad pratybos vyks tik kariniuose poligonuose – Pabradės, Kairių ir Gaižiūnų.

„Aš manau, kad mes būsim Pajūrio miestelio bendruomenės dalis ir įsiliesime į tai, ir turėsim renginių, draugiškai gyvensim“, – tikisi mjr. V. Jeriominas.

Dabar Pajūrio gyventojai, kurių dėl migracijos gerokai sumažėjo, kariškių įkurtuvių laukia nekantraudami ir tikisi, kad šauktiniai bei karininkai su šeimomis pagyvins miestelio gyvenimą, atgaivins verslą.

„Labai, labai sunku dabar, kada yra maža apyvarta, mažai žmonių, visi išvažiavę į užsienį, tai aš sakyčiau, kad yra teigiamai“, – sakė verslininkas Juozas Valaitis.

„Baigęs mokyklą norėčiau čia prievolę atlikti, nes pats gyvenu Pajūry ir būtų arčiausiai čia“, – kalbėjo gimnazistas Augustinas Mažutis.

Pasak seniūnės, bataliono vadovybė žadėjo, kad dalinyje galės dirbti ir miestelio žmonės – bus reikalingi mechanikai, vairuotojai, valytojai, virėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

taigi

Gerai, padidės gimstamumas, bus daug pulko vaikų.

...laukia artileristų..

Tai, o kaip bus terminas lietuviu kalba? Gal..koks "pabuklininkas"? (артиллерист — artileristas statusas T sritis Gynyba apibrėžtis Artilerijos vienetų ir štabų karys, artilerijos karys kitų pajėgų rūšių štabuose. atitikmenys: angl. artilleryman; gunman; gunner rus. артиллерист ) Ka, apie tai "galvoija" musu.. Lietuvos kalbos inspekcia??

idomu

bastards, kai išeisi iš miesto ir pradeda slėptis už žmonių nugarų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS