Pajūrio miškininkai ruošia šakas dalijimo akcijai | KaunoDiena.lt

PAJŪRIO MIŠKININKAI RUOŠIA ŠAKAS DALIJIMO AKCIJAI

Pajūrio miškininkai jau pradeda ruoštis šakų dalijimo akcijai. Laikantis tradicijos, gyventojai kasmet pakviečiami į nemokamą eglių ir pušų šakų dalijimo akciją tą pačią dieną ir tuo pačiu laiku.

Į Teatro aikštę klaipėdiečiai kviečiami užsukti gruodžio 19 d., 12 val.

Miškininkai numatę keturias valandas dalinti šakas, tačiau praktika rodo, kad jos yra išgraibstomos akimirksniu.

Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio miško auginimo specialistė Gražina Banienė pasakojo, kodėl miškininkai nelaužo vienos pagrindinės taisyklės.

„Visada kviečiame tuo pačiu metu. Daugiau nei dešimt metų organizuojame akciją. Todėl renkamės tą patį laiką ir tą pačią vietą. Kitą kartą žmonės tik datą sužino, tačiau jau atsimena, kad dvyliktą valandą dienos jų lauks miškininkai“, – paaiškino G. Banienė.

Miškininkai šakas dalins ne tik uostamiestyje.

Palangoje, Vytauto gatvėje esančioje centrinėje aikštėje, miškininkai taip pat pasirodys su pilna priekaba šakų.

O Kretingoje miestiečiai laukiami Rotušės aikštėje.

„Norinčiųjų būna labai daug. Jau dabar kai kas telefonu teiraujasi, kada bus akcija. Tenka padirbėti, pasiruošti, tačiau mums smagu, sulaukiame gerų emocijų“, – pasakojo G. Banienė.

Miškininkams dėl didelio sniego kiekio sudėtinga įvažiuoti į miškus.

„Šiais metais tenka mažais žingsneliais į priekį eiti, viską planuoti. Kai tiek daug sniego, visos šakos yra aplipusios sniegu. Pagalvokite, kiek darbo. Jei sniego nebūtų, atsipūtę, per kelias dienas susiruoštumėme šakas“, – kalbėjo urėdijos darbuotoja.

Pirmosios akcijos metu miškininkai klaipėdiečiams buvo išdaliję tūkstantį šakų.

„Bet tai yra labai mažai. Mažiausiai dvigubai daugiau reikia. Kartais pritrūkstame, tenka papildomai atvežti. Visi veržiasi, visi nori tos pačios gražiausios šakos. Sunku suvaldyti žmones, bet nieko nepakeisi“, – patikino G. Banienė.

Akcijos pasiruošimui dirba visa urėdijos komanda – vieni ruošia šakas miške, kiti sandėliuoja, krauna į sunkvežimius. Dalis miškininkų būna pasiruošę atsargos, tad turi paruošę papildomą automobilį, jei trūksta šakų.

„Žmonės, ypač tie, kurie gyvena nedideliuose butuose, nori šakų, o ne eglučių. Šaka taip pat skleidžia eterinius aliejus, suteikia nuotaiką. Dvi savaites namuose papuošta eglės ar pušies šaka – kaip vitaminų tabletė nuotaikai“, – pastebėjo G. Banienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS