Iš pajūrio miškininkų rankų – kalėdinės puošmenos | KaunoDiena.lt

IŠ PAJŪRIO MIŠKININKŲ RANKŲ – KALĖDINĖS PUOŠMENOS

Pajūrio miškininkai vėl ruošia eglišakių dalijimo akciją gyventojams. Klaipėdiečiai – išskirtiniai, jiems miškininkai atveš ne tik eglių, bet ir pušų šakų iš Smiltynės miškų.

Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio darbuotojai šiai akcijai pradeda ruoštis iš anksto.

Eglių šakų reikia prikaupti. Jos į uostamiestį keliauja iš tų vietų, kur atliekami miško valymo ar kirtimo darbai.

Eglišakių dalijimo akcija visuose pajūrio miestuose vyks tuo pačiu metu – gruodžio 20 d., nuo 15 iki 18 val.

"Tradiciškai klaipėdiečių laukiame Teatro aikštėje. Mes jau nuo gruodžio pradžios sulaukiame skambučių, žmonės klausia ir domisi, nes puošia savo namus Kalėdoms. Mums didžiausias džiaugsmas, kai atėję vyresnio amžiaus žmonės išeina švytėdami puikia nuotaika, nors, regis, pasiima tik kuklią šakelę. Ateina gyventojai ir pabendrauti", – pasakojo Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio miško auginimo specialistė Gražina Banienė.

Stengiamės, kad jos būtų gražios.

Šakų paruošimas nėra toks paprastas dalykas. Kiekvienais metais jų paruošiama vis daugiau.

"Bet dar nebuvo tokių metų, kad pritrūktų. Stengiamės, kad jos būtų gražios. Paruošiame didesnių ir mažesnių šakų, juk norai būna įvairūs. Kartais tai tikras iššūkis, paruošti tokius kiekius šakų, grįžtame iš miško pavargę. Bet galų gale jautiesi padaręs gerą darbą", – tikino miškų specialistė.

Yra buvę atvejų, kai, staiga išgraibsčius šakas, miškininkai jų pristato papildomai.

Šiemet eglišakių dalijimo akcijos vyks 58 šalies vietose.

Eglių šakos bus dalijamos ne tik uostamiestyje, tokios akcijos vyks ir Kretingoje, Palangoje ir net Šventojoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Na va

mūsų miškininkai daro gerą darbą ir už dyką dalina savo tautiečiams eglučių šakas...Kažkaip neprisimenu kad dar kas nors ką nors duotų už dyką (visoki po labdaros darymu stovintys veikėjai maisto bankai ar maliteičiai nesiskaito)

nebūtinai nemokamai

Reiktų norss simbolinio mokesčio, kaip padėkos.

Antanas

Labai jau gerai skamba nemokamai :). kažin kiek pinigų iš biudžeto tas nemokamai kainuoja? Transportas sunkusis, kuras, darbuotojų atlyginimai, įrankiai ir įrankių kuras o ir miško šakos kiek žinome medelyne pardavinėjamos ir savikaina turi ? Manau kaip paskaičiuos tas nemokamai kainuos apie 2 - 3 tūkstančius eurų. :) o kur dar saviems pasipjauti. :), o kaip privatūs medelynai kurie augina ir iš valstybės pinigų negauna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS