Pajūryje dabar itin palanku ieškotis darbo: kokias algas siūlo verslininkai? | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE DABAR ITIN PALANKU IEŠKOTIS DARBO: KOKIAS ALGAS SIŪLO VERSLININKAI?

  • 33

Užimtumo tarnyba teigia, kad pajūryje ieškantiems darbo darbdaviai turi jo itin daug. Kokio darbo turi ir kiek už jį galima uždirbti, buvo teiraujamasi Užimtumo tarnybos Klaipėdos skyriaus Klientų aptarnavimo departamento vadovės Jurgitos Petraitienės, skelbia LNK žinios.

– Kokių darbo vietų pajūryje yra daugiausiai?

– Šiuo metu galime pasiūlyti daugiau nei 1000 darbo vietų. Iš jų apie 10 proc. yra sezoniniams darbams. Daugiausiai pajūryje ieškoma paslaugų sektoriaus darbuotojų. Palangoje sezonas įsibėgėja ir ieškoma virėjų, pagalbinių virtuvės darbuotojų, greitojo maisto ruošėjų. Taip pat nekvalifikuotų darbuotojų aplinkos tvarkymui, viešbučio kambarinių ir kitų sektorių specialistų.

 Ar daugiausiai Palangoje?

– Jeigu kalbėtume apie laikinus darbus, tai daugiausiai Palangoje. Palangos verslininkai nusiteikę įdarbinti jaunus žmones, moksleivius, vyresnius ir visus, kurie nori užsidirbti papildomai vasaros sezono metu.

 Kokį uždarbį siūlo verslininkai?

– Darbo užmokestis priklauso nuo žmogaus kvalifikacijos ir nuo to, kokį darbą jis gali dirbti. Jeigu kalbėtume apie nekvalifikuotą darbą, pavyzdžiui, ledų pardavėjo ar kambarių tvarkytojo, tai alga svyruoja nuo minimalaus darbo užmokesčio iki 1200 eurų neatskaičius mokesčių. Jeigu kalbėtume apie kvalifikuotus darbuotojus, pavyzdžiui, virėjus, tai mūsų registruotuose skelbimuose darbo užmokestis siekia iki 3500 eurų neatskaičius mokesčių.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Tai daugiausiai sezoniniai darbuotojai. Jie atvažiuodami turi rasti nakvynę. Gal darbdaviai siūlo ir apgyvendinimo paslaugas?

– Nemažai darbdavių siūlo ir apgyvendinimo paslaugas, ypač kambarinėms. Kavinės taip pat, kurios dirba sezono metu, dažnai siūlo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas ir kitus priedus.

Pajūrio darbo rinka yra viena aktyviausių ir nedarbo lygis šiame regione – vienas mažiausių.

 Be sezoninio darbo, minėjote, kad yra labai daug laisvų darbo vietų. Kokių dar darbdaviai ieško specialistų?

– Klaipėdos regionas yra išskirtinis. Nuolat trūksta nuotolinių konstrukcijų surinkėjų, metalo dažytojų, statybos sektoriaus darbuotojų, pramonės darbininkų. Pajūrio darbo rinka yra viena aktyviausių ir nedarbo lygis šiame regione – vienas mažiausių. Jeigu kalbėtume apie gegužės mėnesį, tai nedarbo lygis labiausiai mažėjo Palangoje – 1,5 proc.

– Kokių specialybių čia daugiausiai reikia? Gal laivų surinkėjų, suvirintojų?

– Suvirintojų. Jų trūksta visoje Lietuvoje. Ypač Klaipėdos regione trūksta metalo apdirbėjų, metalo dažytojų, metalinių konstrukcijų montuotojų, vamzdžių klojėjų. Tų darbuotojų nuolat trūksta. Taip pat vairuotojų, parduotuvės, salės darbuotojų, pardavėjų – tokių kvalifikuotų darbuotojų trūksta labiausiai.

 Gal mažas algas siūlo nesezoniniams darbuotojams?

– Jeigu kalbėtume apie nekvalifikuotą darbą, tai taip, sezoniniams darbuotojams mokamas šiek tiek didesnis atlyginimas. Tačiau, jeigu kalbėtume apie kvalifikuotus darbuotojus, tai jų darbo užmokestis tikrai yra didesnis. Kaip minėjau, siekia ir 3000 eurų.

 Vasarą visada suaktyvėja darbo rinka. Kaip bus rudenį su darbo rinka, kaip prognozuotumėte?

– Darbo rinka visada vasarą įsibėgėja, ypač pajūryje. Su tuo sezoniškumu mes susiduriame kiekvienais metais. Prognozuoti, kaip klostysis situacija darbo rinkoje rudenį, mes negalime. Šiuo metu kvalifikuotų specialistų regione tikrai trūksta ir iki rudens tas poreikis nemažės.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

aga

as vaziuosiu is utenos viska metes dirbt i pajuri kiba samones netekau raso briedus

M

Kaip trūksta darbuotojų?juk pilna rusiškų-ukrainiečių,ar tos ponios nedirba?Taip pat dar sirų,afrikiecių?kur tie?netinkami? priimkite.

taigi

> putra. Tapk mokėtoju - "verslininku" ir sužinosi, juk nesunku , per diena gali įmonę ar ind. veiklą įsteigti ir jau turtuolis "verslininkas".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS