Pajūryje laukia tikros žiemos išbandymai | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE LAUKIA TIKROS ŽIEMOS IŠBANDYMAI

Ruduo tikrai baigėsi, jau šiandien teks ieškoti spintose šiltų, nuo šalčio saugančių rūbų. Sinoptikai žada vėjuotą ir šaltą savaitę, dažną dieną sulauksime sniego, o savaitės viduryje spustelės smarkokas šaltukas.

Šiandien tikėtina šlapdriba, šiaurės, šiaurės rytų vėjas stiprės iki 12 m/s, oro temperatūra laikysis silpnai teigiama.

Sekmadienį šiaurrytys nebus stiprus, numatomi nedideli krituliai, naktį termometro stulpelis laikysis apie nulį, dieną kils iki 4 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį šiaurės rytų vėjas pradės stiprėti ir dieną jo greitis jau sieks 15 m/s. Orų prognozuotojai teigia, kad tądien jau snigs ir dieną, ir naktį. Oro temperatūra naktį – silpnai neigiama, dieną – silpnai teigiama.

Antradienį vėjas pūs iš šiaurės vakarų pusės ir dar labiau stiprės, gūsiais, tikėtina, vėjo greitis sieks 18 m/s. Naktį snigs, dieną prognozuojamas nedidelis sniegas, laikysis vos poros laipsnių šiluma.

Trečiadienį šiaurys, tikėtina, atpūs į pajūrį dar šaltesnį orą, vėjas rims iki 6–11 m/s, naktį vėl galime sulaukti sniego, dieną – be žymesnių kritulių, termometro stulpelis nepakils virš 0 padalos.

Jei niekas nepasikeis, ketvirtadienį turėtume pajusti tikros žiemos dvelksmą, vėjas nurims, nenumatoma ir kritulių, užtat naktį prognozuojamas 10–8 laipsnių šaltis, dieną laikysis 7–5 laipsnių šaltukas.

Penktadienį šiaurės rytų vėjas neturėtų varginti, numatomas jo greitis – 6–11 m/s, naktį snigs, šals iki 6–8 laipsnių, dieną tikėtini krituliai, šaltis švelnės iki 2–0 laipsnių.

Įžanga į šių metų žiemą, panašu, bus nenuobodi, o kartu ir verčianti saugoti sveikatą. Kita savaitė gali tapti pirmuoju išbandymu ir gatvių prižiūrėtojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Melnragė

Daivute nustok rūkiusi bintą ir negerk daugiau.Pažiūrėk wetteronline taškas de ir pamatysi visai kitokią prognozę.

xxx

iskur tos sapaliones, jei paziuresit orus, nei vienas tinklalapis to nerodo

Aiskumynai

Ir vel ziema uzklups netiketai, ir vel keliai ir saligatviai visa ziema bus nenuvalyti… Svarbiausia pinigai bus sumoketi “su kaupu”. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS