Pajūryje – rekordiniai karščiai | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE – REKORDINIAI KARŠČIAI

Šalį alinanti kaitra atnešė rekordų – sinoptikų duomenimis, aukščiausia oro temperatūra pirmadienį užfiksuota pajūrio krašte. Popiet karščio rekordai užregistruoti Palangoje, Šilutėje, Nidoje.

Uostamiestyje vakar buvo karščiausia visoje šalyje, oro temperatūra pakilo iki 33,6 laipsnio aukščiau nulio, tačiau karščio rekordą pakartoti sunku – kartelė aukštai pakelta.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis fiksuojanti stotelė įrengta Melnragėje, kur temperatūrą gali lemti net lengvas vėjelis nuo jūros.

„Taip, tikėtina, kad pačiame mieste galėjo būti karščiau. Kadangi Klaipėdoje 2013 m.  birželio 21-ąją buvo fiksuotas 34 laipsnių karštis, sunku pasakyti, ar rekordas bus pagerintas. Vyrauja pietryčių vėjas, iki vakaro galbūt pasieksime ir dar perkopsime tos dienos karščio rekordą“, – vakar pavakare kalbėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas.

Pavakare karščio rekordai buvo pasiekti Palangoje. 2013 m. čia buvo užfiksuotas 31,7 laipsnio karštis, vakar oras įkaito iki 32,7 laipsnio.

Nidoje taip pat užfiksuotas rekordas – 29,6 laipsnio karštis, iki tol aukščiausiai termometrų stulpeliai birželio 21-ąją buvo pakilę iki 28,6 laipsnio. Rekordas šiame kurorte fiksuotas 1985 m.

Šilutę taip pat pasiekė karščio banga. Oras čia kaito iki 32,6 laipsnio, o aukščiausia vakaro temperatūra buvo užfiksuota 2013 m. Tuomet oras įkaito iki 32,2 laipsnio.

„Pirmadienio popietę rekordai fiksuoti visoje šalyje, išskyrus Klaipėdą ir Dotnuvą. Antradienį pajūryje turėtų šiek tiek atvėsti. Tikėtina, kad bus laipsniu ar dviem vėsiau, iki 28–30 laipsnių. Popiečio valandomis gali prasidėti liūtis su perkūnija“, – tikino T.Kantautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eksp.

Visada temperatūra rašoma ,kuri yra ne saulėje , saulėje temperatūra vasarą būna +10° daugiau.Tai jeigu rašo, kad temperatūra +33 ° tai saulėje yra +43°.Idomiai parašyta ,prie jūros karščiai ,lyg visur kitur Lietuvoje, ne prie jūros, nėra karščiu.Zombiai ,galvojate ką rašote ?

Anonimas

Karsciai lauke 30 o Klaipedos sutobususe 50, parasius ijungti kondicionieriu vaituotojo atsakymas NERA, NORS AUTOBUSAS be atidaromu langu, akliini langa, jau pries 10 metu skaiciau cia straipsni kad bus perkami autobusai su kondicionieriais, dar nei vieno tokio nemaciau. Moteris slapia, teka prakaitas upeliais, nusieme kauke, matosi, kad blogai jauciasi, vairuotojas, kai autobuse 50 laipsniu, rekia, uzsidek kauke. Svarbiausia kauke, nesvarbu kad zmogui per didelis karstis. Slykstu nuo tokio poziurio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS