Pajūryje sinoptikai žada malonius orus | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE SINOPTIKAI ŽADA MALONIUS ORUS

Paskutinė spalio savaitė labiau primins rugsėjį ir į lauką vilios maloniais orais. Pats metas pasimėgauti, kol karantinas, drėgmė ir žvarba neuždarė pajūrio gyventojų namuose. Iki pat Visų Šventųjų dienos termometrai rodys aukštesnę nei 10 laipsnių temperatūrą, vėjai, nors ir stiproki, bus šilti.

Šiandien pūs stiprokas pietvakarių vėjas, jo gūsių greitis sieks 15–17 m/s, dieną protarpiais palis, o vakare galimi gausesni krituliai, dieną šils iki 12–14 laipsnių.

Sekmadienis, kaip prognozuojama, bus tobulas mėgautis vystančios gamtos malonumais. Naktį vėjas dar bus gūsingas, dieną jis rims iki 7–12 m/s, naktį gali truputį palyti, diena bus giedra, termometrai rodys 13–15 laipsnių aukščiau nulio.

Pirmadienį ir antradienį vyraus panašūs orai, pūs nestiprus pietų ir pietryčių vėjas.

Pirmadienį nelis, antradienį tik vakarop, tikėtina, sulauksime negausių kritulių. Pirmadienio naktį termometrai rodys 8–10 laipsnių, antradienio naktis numatoma pora laipsnių šiltesnė.

Pirmadienį dieną oras veikiausiai šils iki 12–14, o antradienį – iki 12–15 laipsnių.

Trečiadienį taip pat prognozuojami malonūs orai. Pūs pietų ir pietvakarių vėjas, dieną jo gūsiai gali sustiprėti ir iki 15 m\s, palis tik naktį, dieną – be žymesnių kritulių, naktį vės iki 7–10 laipsnių, dieną termometrai rodys 11–13 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienis gali būti labiau vėjuotas, dieną  vėjo gūsių greitis sieks 15–16 m/s, naktis bus kiek šiltesnė už prieš tai buvusią, dieną nelis, oro temperatūra – iki 11–13 laipsnių aukščiau nulio.

Penktadienį ir galbūt šeštadienį pūs panašaus stiprumo, bet nešaltas vėjas, termometrų stulpeliai rodys iki 10–12 laipsnių.

Esant tokiems orams, vis dar auga grybai, tad gamta vilioja visais įmanomais būdais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS