Pajūryje – sveikinimai iš Rusijos | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE – SVEIKINIMAI IŠ RUSIJOS

„Sveikinimai atvykus į Rusiją“. Tokias žinutes gavo dviračių taku pajūryje važinėję klaipėdiečiai. Į Rusijos operatoriaus mobilųjį ryšį klaipėdiečių telefonai persijungė jiems esant Klaipėdos miesto teritorijoje.

Smiltynė – kitoje šalyje?

„Sveiki, jūs prisijungėte prie Rusijos mobiliojo ryšio tinklo. Kadangi Rusija vykdo karinę agresiją prieš Ukrainą, URM įtraukė šią šalį į nerekomenduojamų lankyti šalių sąrašą“, – buvo rašoma trumpojoje žinutėje.

Lietuvos operatorius perspėjo, kad naudojant rusų ryšį, paslaugoms taikomi papildomi įkainiai.

Už atsilieptą skambutį gali tekti mokėti eurą už minutę. Tiek pat kainuotų skambučiai į Lietuvą. SMS žinutės kaina – 22 centai. Mobiliam internetui nustatytas 25 centų įkainis už megabaitą.

„Mes važiavome dviračių taku. Maždaug ties antruoju Smiltynės paplūdimiu gavome pranešimus, kad atvykome į Rusiją“, – stebėjosi klaipėdiečių šeima.

Maždaug ties antruoju Smiltynės paplūdimiu gavome pranešimus, kad atvykome į Rusiją.

Ryšio išdaigos

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, kad tokie atvejai retoki, bet jų būna.

„Dažnai telefonai rusų ryšį pagauna Nidos paplūdimyje. Bet tai suprantama, pati Rusija ten arti. Kaip šį kartą sugebėta pagauti rusų operatorių, sudėtinga nuspėti. Patarimas tik vienas – mobiliojo ryšio operatorių reikėtų nusistatyti rankiniu būdu. Jei bus paliktas automatinis nustatymas, gali persijungti ir į Rusijos ryšį“, – pastebėjo A. Siakki.

Tokia pat situacija nutiko klaipėdiečiams, kai jie lankėsi ant Rambyno kalno.

Pernai rugpjūtį į keblią situaciją pajūryje pateko buvusi Klaipėdos tarybos narė Nina Puteikienė. Vakarodama Smiltynėje moteris netikėtai į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę, kad jos telefonas persijungė į Rusijos Federacijos mobilųjį ryšį.

Moteris tą kartą stebėjosi, kad rusų ryšys atsirado mėlynosios, ne Rusijos vėliavos paplūdimyje.

Asta Buitkutė. Asmeninio archyvo nuotr.

Klientus perspėja

Įmonės „Tele2“ atstovė ryšiams su visuomene Asta Buitkutė patikino, kad su iššūkiais pasienio teritorijose susiduria visi operatoriai.

Taip atsitinka, kai užsienio operatoriaus ryšio signalas veikia stipriai, o telefone yra įjungta automatinė ryšio tiekėjo nustatymo funkcija.

„Įprasta ir jau žinoma, kad vietovėse netoli valstybinės sienos vartotojams reikia būti budriems, nes čia ryšį teikia dviejų šalių mobiliojo ryšio tiekėjai, todėl mobilieji telefonai gali automatiškai pasirinkti kaimyninės šalies operatorių. Taip atsitinka, kai užsienio operatoriaus ryšio signalas veikia stipriai, o telefone yra įjungta automatinė ryšio tiekėjo nustatymo funkcija“, – paaiškino A. Buitkutė.

Įmonės atstovė patikino, kad vandens paviršiumi ryšio bangos skrieja dar lengviau, todėl gali nutikti taip, kad prie vandens telkinių esantys įrenginiai automatiškai jungiasi ir prie toliau esančių stočių.

„Suprantame, klientams tai gali būti netikėta, todėl apie tai, kad telefonas jungiasi prie kaimyninės šalies tinklo, „Tele2“ savo klientus perspėja SMS žinute. Ją gavus galima operatyviai sureaguoti, ir rankiniu būdu pasirinkti norimą operatorių – tai paprasčiausias būdas išvengti tokios situacijos, kai telefonas automatiškai jungiasi prie kaimyninės šalies antenų, ir nepatirti papildomų išlaidų dėl tarptinklinių tarifų“, – patarė įmonės atstovė.

Jos teigimu, išjungus automatinį operatoriaus pasirinkimą, pasienio zonose ir toliau naudositės „Tele2“ operatoriaus paslaugomis. Svarbu nepamiršti išvykus į užsienį automatinį jungimąsi vėl atstatyti, kad galėtumėte naudotis tarptinklinio ryšio paslauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Anonimas

Vaje vaje, gal jau rusai puola ?

Cia turbut

Su Tele2 tokios nesamones. Turiu Telia, buvau Rusneje, Nidoje, Venteje, jokiu persijunginejimu i rusiska tinkla. Tai kad operatoriu patikima pasirinkite o ne po to patiems irodineti apie nebuvima rusijoje.

>to vaje vaje

tvarto asilo uodega, gali iš anksto džiaugtis nes mano tel. operatorius ir taip nepraleidžia mažiausios progos mane apiplėšt - už mėnesio įmokos vėlavimą visada grasina atiduot dviem privačiom įmonėm dėl skolos(8 EU!:D) išieškojimo ir paskaičiuoja delspinigius 1.5 karto nuo sumos :D) Taip kad tavo konservatų režimo globotiniai prasisuka geriau už bet kokius ,,maskolius"(čia turbūt pagal ukrainiečius- tvartas jau ne tik rengiasi jų tautinėm wišiwankom bet ir jų kalba pradėjo vapsėt:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS