Palangos meras: šią vasarą į Palangą ilsėtis atvyks vaikai iš Bučos | KaunoDiena.lt

PALANGOS MERAS: ŠIĄ VASARĄ Į PALANGĄ ILSĖTIS ATVYKS VAIKAI IŠ BUČOS

Šią vasarą į Palangą ilsėtis atvyks vaikai iš Ukrainos miesto Bučos, sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Šią vasarą Palangos savivaldybės iniciatyva mūsų kurorte ilsėsis Bučos vaikai. Mes visai neseniai lankėmės Bučoje ir sutarėm su meru, kad galėtų Palanga priimti penkias pamainas po septynias dienas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo meras.

Anot jo, planuojama, kad į kurortą iš viso atvyks apie 100 ukrainiečių vaikų ir juos lydinčių asmenų.

„Mes pilnai apmokėtumėme už jų apgyvendinimą, pilnai išlaikytumėme juos, pasirūpintumėme maitinimu, suorganizuotumėme pramogas“, – kalbėjo jis.

Mes pilnai apmokėtumėme už jų apgyvendinimą, pilnai išlaikytumėme juos, pasirūpintumėme maitinimu, suorganizuotumėme pramogas.

Pasak mero, į Palangą atvyktų tie vaikai, kurie Ukrainoje neteko tėvų.

Š. Vaitkus taip pat kalbėjo, kad šią vasarą Palangoje didelis dėmesys bus skiriamas paplūdimiams, jų infrastruktūrai gerinti.

„Šiemet Palanga vasarą pasitinka atsinaujinusi absoliučiai visus takus, vedančius prie jūros. Iš viso atnaujinta per aštuonis tūkstančius kvadratinių metrų takų, paklota nauja mediena“, – sakė jis.

Paplūdimuose ir prie kopų taip pat planuojama įrengti 14 naujų konteinerinių tualetų, iš viso šiemet Palangoje bus 33 viešieji tualetai. Tai miestui atsieis apie 300 tūkst. eurų.

Vasarą taip pat bus pastatyta apie 140 persirengimo kabinų ir apie 900 atliekoms skirtų konteinerių.

Anot Palangos gelbėjimo stoties vadovo Jono Pirožniko, gelbėtojams šią vasarą talkins bepilotis orlaivis.

„Jis bus nusiųstas ten, kur bus skendimas. Jis atskrenda į vietą, išmeta gelbėjimo ratą ir tą ratą žmogus užsikabina ir traukia iki kranto. Per tą laiką atskuba gelbėtojai“, – sakė jis.

Anot mero, šiemet baigiamas atnaujinti beveik dviejų kilometrų pėsčiųjų takas iki Kunigiškių.

Jis kalbėjo, kad automobilių parkavimo įkainiai išliks tokie patys ir pridūrė, kad papildomai bus apmokestinamos dvi vietos – Prieplaukos ir Gubojų gatvėse.

Anot Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės Ingridos Valaitienės, nakvynės kainos šią vasarą bus iki 10 procentų, o maitinimo – iki 15 procentų didesnės nei pernai.

 

Gairės: Šarūnas Vaitkus, ukrainiečių vaikai, Buča, karas Ukrainoje, Palanga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS