Palangos oro uoste – keleiviai iš Kinijos: koronaviruso grėsmei pasiruošta? | KaunoDiena.lt

PALANGOS ORO UOSTE – KELEIVIAI IŠ KINIJOS: KORONAVIRUSO GRĖSMEI PASIRUOŠTA?

Iškilus koronaviruso grėsmei, visuomenės sveikatos specialistai visuose trijuose Lietuvos oro uostuose, tarp jų – ir Palangos, konsultuoja asmenis, atvykstančius iš Kinijos. Remiantis statistika, į Palangos oro uostą pernai atvyko tik kiek daugiau nei pusė tūkstančio keleivių.

Kinijoje ir toliau plintant koronavirusui, per daugiau nei tris savaites ten nuo plaučių uždegimo, kurį ir sukėlė šis naujo tipo virusas, mirė 24 žmonės, o bendras mirčių skaičius siekia 80, juo užsikrėtė apie 2,7 tūkst. žmonių.

Lietuvos specialistai pabrėžia, kad viruso patekimo rizika į Europą yra vidutinė, o užkrečiamumo ir tolesnio plitimo – maža.

Vis dėlto žmonės, keliaujantys į Kiniją, raginami laikytis higienos, dažnai plauti rankas, vengti masinio susibūrimo vietų.

Kalbant apie Palangos oro uostą, praėjusiais metais čia turėjome apie 600 keleivių iš Kinijos.

Valstybės įmonės "Lietuvos oro uostai" atstovo žiniasklaidai Tado Vasiliausko teigimu, šiuo metu didžiausias akcentas skiriamas konsultavimo svarbai ir keliautojų sąmoningumui didinti.

"Savo ruožtu Lietuvos oro uostai taip pat yra pasitvirtinę veiksmų planą itin užkrečiamų ligų įtarimo ir situacijos valdymo (karantino) atvejams. Esame pasirengę taikyti visas būtinas technines ir organizacines priemones, kurios reikalingos. Nuolat bendraujame su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais, kurie mums teikia naujausią informaciją apie koronaviruso plitimą ir rizikas. Kalbant apie Palangos oro uostą, praėjusiais metais čia turėjome apie 600 keleivių iš Kinijos", – teigė T.Vasiliauskas.

Pirmą kartą koronaviruso sukelta žmonių patologija užregistruota 2003 m. vasarį.

Tada epidemija, prasidėjusi Honkonge, apėmė daugiau nei 30 pasaulio šalių, penkis kontinentus.

Tuomet iš viso užregistruota daugiau nei 8 tūkst. užkrato atvejų, mirė 774 ligoniai.

Iš visų užsikrėtusiųjų tada penktadalis buvo medicinos darbuotojai, kurie slaugė ligonius arba atliko įvairias procedūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Zuzu

KODEL NEUZDAROT SKRYDZIU IS IR I KINIJA? Asilu salis! Juk neturit net kuom patikrint, o apie gydyma net kalbos nera...

ALGIS

KODĖL LIETUVOS VALDŽIA NEUŽDRAUDŽIA ĮVAŽIAVIMO IŠ KINIJOS , KOL SIAUČIA ŠI LIGA .

Lina

Toli žiūrime o pas save nieko nematome štai infekcineje ligoninėje gulejom su vaiku atvaziavom su viena liga o išvaziavom namo su kita trūksta švaros tvarkos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS