Palangos politikę E. Kuznecovą pripažino supainiojus interesus | KaunoDiena.lt

PALANGOS POLITIKĘ E. KUZNECOVĄ PRIPAŽINO SUPAINIOJUS INTERESUS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad Palangos miesto savivaldybės tarybos narė Elena Kuznecova pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Komisija nagrinėjo faktą, kai 2015 m. rugsėjį savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje buvo svarstomas sprendimo projektas, kuriuo siūlyta patvirtinti naujas šalto geriamojo vandens suvartojimo normas vienam gyventojui per parą litrais.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad E.Kuznecova nenusišalino, nors pati ir jos sutuoktinis yra bendrovės "Palangos vandenys" akcininkai.

VTEK pranešime teigiama, kad tarybos narė privalėjo pareikšti nusišalinimą.

E.Kuznecovai priklauso 17 bendrovės "Palangos vandenys" akcijų, o tai sudaro 0,00038 proc. visų įmonės akcijų. Politikės sutuoktiniui Andrejui Kuznecovui priklauso 15 šios įmonės akcijų.

"Formaliai žiūrint, turėjau nusišalinti, bet aš buvau susipažinusi su mūsų mero išvada, kurioje buvo parašyta, kad turi būti nurodoma konkreti nauda, tą parašiau ir Etikos komisijai. Tačiau komisija aiškina, kad įstatymo turi būti laikomasi formaliai. Priimant galutinį Ekonomikos ir finansų komiteto sprendimą aš nusišalinau ir taip visada po to elgiausi. Mano turimų akcijų skaičius – labai simbolinis, tad aš neturiu įtakos nei priimant sprendimus, nei juos darant. Apie tai rašiau ir Etikos komisijai. Negaliu kvestionuoti ar ką sakyti, komisija yra komisija. Ji tokį sprendimą priėmė, aš jį pripažįstu. Nežinau, kas dėl tokio sprendimo gresia politikui. Gal ir reikėjo pasidomėti, bet kadencija eina į pabaigą. Tuo metu pasielgiau taip, kaip supratau. Paskui, kad neliktų abejonių, nusišalinau", – kalbėjo Palangos politikė.

E.Kuznecova atviravo, kad buvo apskųsta buvusio tarybos nario, skundas esą buvęs savotiškas politinis kerštas.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme vienareikšmiškai sakoma, kad valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui draudžiama dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus arba kitaip paveikti sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

CHA: "E.Kuznecovai priklauso 17 bendrovės "Palangos vandenys" akcijų, o tai sudaro 0,00038 proc. visų įmonės akcijų" - AIŠKU kad reikia knisti giliau kam išties tai buvo naudinga.

jo

na tokiai poniai turi būti žinomi įstatymai ir privalu laikytis jų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS