Per kelerius metus stintos pabrango keturis kartus? | KaunoDiena.lt

PER KELERIUS METUS STINTOS PABRANGO KETURIS KARTUS?

  • 12

Žvejai į krantą jau beveik savaitę grįžta pustuštėmis dėžėmis stintų, turgavietėse šių žuvų kaina šoka į viršų. Prognozuojama, kad savaitgalį vyksiančioje „Palangos stintos“ šventėje šios žuvys brangs iki neregėtų aukštumų.

Antradienį ir trečiadienį Klaipėdos Senajame turguje stintų kilogramas kainavo 6,5 euro. Ketvirtadienį uostamiesčio turguose stintos jau kainavo 7 eurus.

„Žvejai nieko neparveža, todėl kainos ir kyla“, – teigė Senajame turguje prekiaujanti Marija. Ji pastebėjo, kad stintomis domėtis ėmė ir „Palangos stintoje“ dalyvausiantys verslininkai. Anot jos, turgininkai spėlioja, kad dėl prasto laimikio viena kepta stinta šventėje gali kainuoti ir 1,5 euro.

Tai išgirdusi viena nuolatinė šventės lankytoja įširdo: „Pamenu, kaip prieš kelis metus per šventę Palangoje porciją su keturiomis stintomis pirkau už penkis litus. Jei dabar tiek kainuos viena stinta, vadinasi, kaina padidėjo keturis kartus.“

„Palangos stintos“ sumanytojas verslininkas Klaidas Pakutinskas pripažino, kad likus kelioms dienoms iki šventės kilo tikra sumaištis. „Pasigedom stintų. Žvejai ištraukia vos po 3–4 stintas šiomis dienomis“, – niūrią realybę pripažino pašnekovas. Todėl supirkti žuvis kurorto verslininkams teko kur kas brangiau nei pernai.

K. Pakutinskas prognozavo, kad šiemet 5 vienetai stintų šeštadienį gali kainuoti nuo 4 iki 6 eurų. „Pernai ir užpernai pirkome stintų iš latvių. Tačiau prieš dvi savaites Liepojoje vyko stintų šventė. Patys latviai pritrūko žuvų ir važiavo pirkti iš lietuvių. Dabar ir pas juos prastas laimikis, negalėjo nieko pasiūlyti“, – atviravo K. Pakutinskas.

Verslininkai, numatydami, kad šventei gali pritrūkti laimikio, net atlaisvino vietą šaldikliuose. Paprastai per „Palangos stintos“ šventę suvalgoma apie 3,5 tonos stintų. Liepojoje prieš porą savaičių šventėje dalyvavęs K. Pakutinskas pastebėjo, kad ir pas kaimynus kainos – panašios. „Ir patiekalai iš stintų – tokie patys. Tik restoranai pasiūlo daugiau patiekalų su stintomis variacijų: stintos su daržovėmis, stintos su bulve“, – vardijo palangiškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

h20

Niekaip negaliu suprasti zmoniu... per vykusia svente pajuryje verkia zmones kad zuveles labai brangios... ir vistiek perka... nu tai nepirkit... kas jus vercia... negi badaujate, vienas antras zmogus nepirks, parsives verslininkas tas zuveles namo ir prades galvoti... o dabar kam galvoti... nustato kokia tik nori kaina ir vistiek nuperka... vualia...

ona

viskas pabrango,juk rauginti kopustai kainavo 1 lita,o dabar 1 eura,vadinasi pabrango daugiau kaip tris kartus. o bulvės,o morkos,vakar mačiau norfoje saliero stiebai 1,89 euro,o cukijniju kg 4,39 euro,tai kiek jos kartu pabrango.?

taigi

prieš tris metus už stintų kg mokėjome po keturis litus.,na jeigu būdavo po penkis litus tai labai brangu.o dabar? 6,5 euro,tai 21 litas? durnių laivas,dar sako,kad palangoje nuo pernai užsiikusias kepė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS