Pandemija jaukia regatą: neaišku, ar atplauks visi laivai | KaunoDiena.lt

PANDEMIJA JAUKIA REGATĄ: NEAIŠKU, AR ATPLAUKS VISI LAIVAI

COVID-19 iš „The Tall Ships Races 2021“ maršruto išbraukė du uostus – Suomijos Turku ir Alandų Marianhaminos. Tačiau Klaipėdos ir dar du uostai pasiryžę regatą išsaugoti. Kol kas neaišku, ar atplauks visi laivai. Be to, burlaivių klaipėdiečiai sulauks vėliau, nei planuota, – tik per Jūros šventę.

Miestas jaučia palaikymą

„Pandemija pasaulyje, deja, dar nesibaigia ir iš planuotos regatos privertė pasitraukti du uostus. Bet labai džiaugiuosi, kad Klaipėda su Talino ir Ščecino uostais vis dėlto burlaivių regatą priims. Klaipėda lieka tuo rimtu uostu, kurio iš kurso neišmuša pandemijos ribojimai“, – tikino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Regatos dalyviai iš Klaipėdos turėjo pajudėti birželio 30-ąją. Vėlų antradienio vakarą galutinai paaiškėjo, kad iš renginio iškrenta du uostai, tad keičiasi regatos maršrutas ir datos.

„Nauja regata, kurios pavadinimas tebūnie dar paslaptyje, startuos Taline liepos 18 d. Į Klaipėdą laivai atplauks per Jūros šventę – liepos 23–25 d. Sugrįžtantis renginys netenka „The Tall Ships Races“ vardo, bet jaučiame lenktynių organizatorių palaikymą. Jie tikrai mums padės, kad pritrauktų kuo daugiau laivų“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė, laikinai vykdanti direktoriaus pareigas Rūta Steponavičienė.

Tikisi sulaukti visų

Šiuo metu regatoje užsiregistravę 40 laivų. Ar jie visi atplauks, neaišku.

„Žinau, kad ispanų laivas jau yra išplaukęs. Naktį gavau jų žinutę. Patikinau, kad laukiame ir tikrai priimsime. Bet kokiu atveju dabar vyks derybos su laivais. Šiandien nė vienas, užsiregistravęs dalyvauti pirminėje regatoje, dar neatšaukė savo ketinimų. Bet, žinote, mes planuojame, o Dievas juokiasi“, – teigė „Klaipėdos švenčių“ jūrinių renginių koordinatorė Violeta Ulevičienė.

Visos sudėties regata „The Tall Ships Races“ perkelta į 2024-uosius.

Atgaivins eitynes

O Klaipėda intensyviai ruošiasi Jūros šventei. Pernai pandemija ją buvo gerokai suvaržiusi.

„Planuojame atgaivinti Jūros šventės eitynes, be kurių netenkame 60–70 proc. šventės veido. Tikime, kad šiemet paradas vis dėlto bus“, – vylėsi R.Steponavičienė.

Pagrindinė kliūtis ir toliau lieka COVID-19 pandemija.

„Stebime situaciją ir bandome planus A, B, C, D įvilkti į tą scenarijų, kuris bus įgyvendintas per pačią Jūros šventę. Labai svarbu ir visuotinė vakcinacija, todėl, naudodamasi proga, dar kartą kviečiu visus skiepytis. Kuo greičiau mes tai padarysime, tuo Jūros šventė bus laisvesnė“, – kalbėjo „Klaipėdos švenčių“ atstovė.

Ribojimų neišvengs

Meras atkreipė dėmesį, kad teks užtikrinti visų su švente susijusių žmonių saugumą.

„Sustatyti pačią eitynių koloną ir parinkti saugius atstumus – gerokai lengviau, nei suvaldyti gausų žiūrovų būrį. Labai tikiuosi, kad dalyvauti galės visi, kurie norės“, – teigė V.Grubliauskas.

Organizatoriai viliasi, kad iki Jūros šventės karantino ribojimai dar labiau atlaisvės. Tačiau saugumo priemonių visiškai atsisakyti neketinama.

„Praeitais metais naudojome garsinius signalus, kurie žmones skatino nesibūriuoti, laikytis saugių atstumų. Priemonė pasiteisino, ji tikrai išliks šiemet“, – teigė R.Steponavičienė.

Birželio viduryje žadama konkrečiau papasakoti, kaip šiemet atrodys Jūros šventė.

GALERIJA

  • Pandemija jaukia regatą: neaišku, ar atplauks visi laivai
„Klaipėdos švenčių“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS