Klaipėdiečiai stveriasi už galvų dėl nepilnamečių elgesio: paspirtuku po miestą – nesisaugant? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI STVERIASI UŽ GALVŲ DĖL NEPILNAMEČIŲ ELGESIO: PASPIRTUKU PO MIESTĄ – NESISAUGANT?

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad paspirtukininkai nesilaiko Kelių eismo taisyklių (KET) ir miesto gatvėmis, aikštėmis, pėstiesiems skirtais takais važiuoja nedėvėdami šalmo. Šią taisyklę dažniausiai pažeidžia ne suaugusieji, o nepilnamečiai.

Taikos prospekte, netoli Pempininkų prekybos centro, penktadienį buvo pastebėti du nepilnamečiai jaunuoliai, dviese važiuojantys ant vieno elektrinio paspirtuko. Abu buvo be šalmų.

Kitas panašus įvykis fiksuotas netoliese – Debreceno kvartale sutemus moteris su mažamečiu vaiku taip pat važiavo ant vieno paspirtuko, nedėvėjo nei šalmo, nei šviesą atspindinčios liemenės, taip pat neturėjo nė vieno atšvaito.

Pareigūnai dažnai primena apie reikalavimą dėvėti šalmą jaunesniems nei 18 metų dviratininkams ir elektrinių paspirtukų vairuotojams.

„Policijos pareigūnai dviračių ir elektrinių mikrojudumo priemonių eismo saugumui ypač šiltuoju metų laiku skiria didelį dėmesį – rengia įvairias prevencines priemones ir primena apie KET taisykles, kurių šių transporto priemonių vairuotojai privalo laikytis, akcentuoja saugos priemonių, tokių, kaip šalmai, šviesą atspindintys elementai ir kt., naudojimo svarbą, taip pat, kad labai svarbu rūpintis ir kitų eismo dalyvių saugumu, laikytis visų KET reikalavimų, taip pat nepalikinėti elektrinių mikrojudumo priemonių taip, kad jos trukdytų kitiems eismo dalyviams“, – nurodė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistės.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnų teigimu, atsakomybė už KET numatyto reikalavimo dėvėti šalmą važiuojant elektrine mikrojudumo priemone pažeidimus taikoma pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 428 straipsnį.

„Tačiau pagal šį ANK straipsnį atsakomybė taikoma ir už kitus įvairius KET pažeidimus, ir ne tik elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojams, bet ir, pavyzdžiui, dviratininkams, vadeliotojams, pėstiesiems ir kt. Todėl pateikti galime tik bendrą užfiksuotų, ANK 428 str. numatytų administracinių pažeidimų skaičių. Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnų pateiktais duomenimis, per visus 2023 m. Klaipėdoje pagal ANK 428 str. buvo surašyti 374 protokolai, nuo 2024 m. sausio 1 d. iki kovo 15 d. – 52 administracinio nusižengimo protokolai“, – informavo specialistės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nu jo

piemenys visai apnaglėjo Statykit kokia diena judresnėse vietose po policininka tegu baudų 'bilietus' padalina

oi oi

tai kiba kokiai bobai i subine ivažiavo ka čia tokia sensacija?

omg

Važiuoti ramiai jau neįmanoma, nes turi žvalgytis per 50m aplink iš kurios puses įlėks kosminiu greičiu į perėją koks dviratininkas ar paspirtukininkas. Apie nulipimą ir persivarymą net minties neturi. Teko anądien tokį pamišėlį sutikt Rumpiškės-Sausio 15 perėjoje, išlindusį iš už gyvatvorės ir medžių kaip iš niekur. Gerai, kad viskas laimingai baigėsi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS