Perspėjo: švęskite be triukšmo | KaunoDiena.lt

PERSPĖJO: ŠVĘSKITE BE TRIUKŠMO

Dar prieš pasitinkant Naujuosius metus, kai kurie uostamiesčio gyventojai savo laiptinėse rado popierinių kopijų su išspausdintu vienu Administracinių nusižengimų kodekso straipsniu. Tai buvo perspėjimas dėl tvarkos laikymosi per šventes.

Poilsis – tik Lėbartuose

Kopijose buvo išspausdintas minėto kodekso 488 straipsnis, o raudona spalva pažymėtos valandos, kuriomis privalu laikytis rimties. Kitaip sakant, taip norėta paskatinti nekelti triukšmo, o šventes pasitikti be dainų, šokių ir fejerverkų.

Feisbuko paskyroje "Žvejybos uosto rajono kaimynai" vieni stebėjosi, kiti samprotavo, kad triukšmas per šventes daugiabučiuose namuose – neišvengiamas. Tą turėtų suprasti visi.

"Jeigu kai kurie gyventojai nesupranta Naujųjų metų ar kitų švenčių, tai tegul perka namus vienkiemiuose ar kotedžus, o ramybė visada ateis, kai gulėsime Lėbartuose. Būkime draugiški, jei galime, švęskime, linksminkimės. Gyvenimas trumpas", – samprotavo viena moteris.

"Nesistebiu, kolegė pasakojo, kad per Kalėdas prie stalo padainavo lietuviškų dainų, tai kaimynė iškvietė policiją", – pasakojo kita.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas informavo, kad ir savivaldybė sulaukia nusiskundimų dėl kaimynų per garsiai klausomos muzikos, šunų lojimo, remonto darbų kaimyniniuose butuose ir kitokio pobūdžio triukšmo.

Būkime draugiški, jei galime, švęskime, linksminkimės. Gyvenimas trumpas.

Gavo per 10 tūkst. skundų

Tokie nusiskundimai dažni ne tik šventiniu laikotarpiu.

Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė informavo, kad per 2022 m. Klaipėdoje registruota per 10 tūkst. pranešimų apie įvairius viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų gyvenamosiose vietose – 3 723 pranešimai.

Pernai lapkritį iš viso buvo gauti 760 (gyvenamojoje vietoje 329), o gruodį – 739 (gyvenamojoje vietoje 296) pranešimai.

"Triukšmas yra priskiriamas prie viešosios tvarkos pažeidimų. Atskirai suskaičiuoti, kiek iškvietimų gauta būtent dėl gyventojų keliamo triukšmo, nėra galimybės", – teigė A. Grauslienė.

Pasitaiko atvejų, kai pareigūnams buto savininkas durų neatidaro.

Pasak Klaipėdos policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus viršininko Albino Misevičiaus, policijos pareigūnams atvykus pagal iškvietimą dėl keliamo triukšmo, pirmiausia stengiamasi nustatyti triukšmo šaltinį.

Jei atvykus pareigūnams triukšmo negirdėti, jie apklausia kaimynus, ieško asmenų, galinčių paliudyti triukšmo buvimo faktą ir šaltinį.

Ar skiriama nuobauda ir kokio ji dydžio, priklauso nuo pažeidimo. Taip pat ir to, ar jis padarytas pirmą kartą ar pažeidimas pakartotinis.

Bauda – iki 300 eurų

Nuobaudos skiriamos remiantis minėtu Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsniu.

Jis nurodo, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai vakaro (nuo 19 iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, bauda kyla nuo 80 iki 300 eurų.

"Statybos darbus, kurių metu skleidžiamas triukšmas, Klaipėdos miesto savivaldybės gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose galima vykdyti nuo pirmadienio iki penktadienio įskaitytinai, išskyrus Darbo kodekse nustatytas švenčių dienas ir Vyriausybės paskelbtas nedarbo dienas, nuo 9 iki 19 val., o šeštadieniais nuo 10 iki 16 val.", – priminė L. Lapinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paaabučiuokit

jūs ma į š--ną kiek noriu tiek švesiu Jau tep nori žmones suvaryt į ožio raga kad jau nė švest negal ir linksmintis negal tai gal jau ir susitikinėt daugiau kap po 5 žmonelius irgi negal? Dar viena karantina dėl kokios nors h u i nios sugalvokit kad vėl visus susodint i namu kalėjimus Tada pagal valdžia ir bus geriausia kas gali nutikt Lietuvai

Keisti pasiulymai

Ne tik per šventes-jei nori ramybes kelkis i vienkiemi , i uzmiesti ir panasiai... Tai gal atvirksciai-jei norit triuksmingai gyvent, laikyt sunis tai jums ne vieta daugiabuciuose ,kur galioja Istatymai del triukşmo ir t.t.Jei dauguma normaliu kaimynu butu solidarus ir kolektyviai triuksmautojus ispetu, tai jie nebutu tokie ižulus prieš dauguma P.s.o norintiems svest triuksmingai yra barai, sodybos...

Puiki šventė

Nieko tokio ,kad ir padainuojame per šventes .Nauji metai vieną kartą metuose...tie, katrie neišsimiega tą vienintelę N. metų naktį galės miegoti visus metus ).Kada žmonėms atsipalaiduoti ,jei ir tą vienintelę šventę nešventus.?) Šiemet N. Metų sutikimas buvo puikus )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS