Pėsčiųjų perėja taps saugesnė? | KaunoDiena.lt

PĖSČIŲJŲ PERĖJA TAPS SAUGESNĖ?

Taikos prospekte prie "Pempininkų" stotelės sužibus naujiems šviesoforams, gyventojai nustebo išvydę panaikintą ne vienerius metus veikusią pėsčiųjų perėją. Pėstiesiems skirta salelė taip pat buvo aptverta "Stop" juosta.

Gyventojai nuo šiol turėtų žengti naujai, vos už kelių metrų įrengta perėja, tačiau dėl suprastėjusių oro sąlygų gatvės danga liko  nepaženklinta.

Klaipėdiečiai stebėjosi, kodėl Taikos prospekte šalia "Pempininkų" stotelės esanti perėja tapo neįveikiama – buvo uždaryta perėjoje įrengta salelė.

Nuo šiol gatve miestiečiai eis nauja tvarka.

Panaikinus senąją perėją, žmonėms, norintiems pereiti į kitą kelio pusę, iš karto to padaryti nepavyks.

Iki šiol dviejų važiuojamųjų dalių perėją gyventojai įveikdavo eidami tiesiai.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, vienos važiuojamosios dalies perėją nutarta įrengti už kelių metrų nuo buvusios vietos.

Kadangi pėsčiųjų ir dviratininkų eismas perėjoje intensyvus, ieškota išeičių, kaip užkirsti kelią incidentams.

Vis dėlto ne visi miestiečiai pokyčius priėmė noriai.

Kai kurie pasipiktinę žmonės ėmė savavališkai plėšti eiti draudžiančią juostą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Mildos Enciutės, nors senoji perėja buvo panaikinta, papildomų kliūčių pėstiesiems kilti neturėtų.

"Kodėl gyventojai turėtų eiti per neveikiančią pėsčiųjų perėją? Šalia jos įrengėme naują, šviesoforu reguliuojamą perėją. Aptverta salelė neturėtų kliudyti pėsčiųjų eismui. Manau, kad gyventojai tikrai turėtų matyti šviesoforą ir neiti sena, nutrinta perėja. Rangovai jau informuoti, kad skubiai įrengtų tvorelę", – teigė M.Enciutė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Memel

"Nuo šiol gatve miestiečiai eis nauja tvarka." Correction: neis, o skris :P Kad tų perėjų mažėja kasdien. O nervingam vairuotojui ir dviratininkai, ir pėstieji, ir riešutai tarp kojų trukdo ;) Visi būname "šaunuoliai", tad nereikia teisintis...

A.K.

Kaunieti, čia Klaipėda, kalnų nėra, nenuriedėsi, yra jūra, gali nuskęsti. Taigi būk ramus.

Kaunietis

Pesciųjų perėjos nesaugios kurios yra netoli prieš kalną arba važiuojant nuo kalno,nes jeigu mašinų daug tenka kitom mašinom sustoti ant kalno arba įkalnėje.Jeigu maža distancija tarp mašinų ,pajudant mašina rieda žemyn. Todėl neturėtų būti perėjų netoli įkalnių ir nuokalnių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS