Iš Pilies tilto liko griaučiai | KaunoDiena.lt

IŠ PILIES TILTO LIKO GRIAUČIAI

Iš Pilies tilto liko tik griaučiai – jau demontuotos visos statinio konstrukcijos. Dalis jų bus atnaujintos ir vėl sumontuotos. Teigiama, jog tikrai užteks lėšų, kad statinio kapitalinis remontas būtų baigtas šiemet.

Iš Pilies tilto liko tik griaučiai – jau demontuotos visos statinio konstrukcijos. Dalis jų bus atnaujintos ir vėl sumontuotos. Teigiama, jog tikrai užteks lėšų, kad statinio kapitalinis remontas būtų baigtas šiemet.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Irena Linkauskienė tvirtino, kad Pilies tilto rekonstrukcija vyksta pagal planą. Jau atlikta apie 25 proc. darbų.

„Rangovui neturime jokių priekaištų“, – teigė vyriausioji specialistė.

Šiuo metu yra demontuotos visos Pilies tilto konstrukcijos. Darbus atliekančios įmonės „Hidrostatyba“ statybos direktorius Vaidotas Balčytis pasakojo, kad dalis konstrukcijų išvežtos į gamyklą.

Jos bus perdažomos, remontuojamos ir vėl sumontuotos. Tarp dar tinkamų naudoti yra metalinės sijos, lakštai, šaligatvio ir tilto perdangos.

Dalis konstrukcijų, pavyzdžiui, atraminės sijos, yra remontuojamos vietoje.

„Daug konstrukcijų yra nesusidėvėjusios ir dar tinkamos tolimesnei eksploatacijai. Susidėvėjusios bus pakeistos naujomis“, – tvirtino V.Balčytis.

Pilies tilto kapitalinis remontas ir jo prieigų sutvarkymas kainuos apie 11,5 mln. litų. Todėl buvo planuota, kad darbai truks dvejus metus. Sutartis su rangovu pasirašyta praėjusių metų lapkritį, tad darbai turėtų būti baigti kitų metų pabaigoje.

Tačiau planus pakoregavo pasikeitę teisės aktai. Juose numatyta, kad naudotis rekonstruotu objektu galima tik tada, kai komisija pripažįsta jį tinkamu eksploatuoti.

Todėl savivaldybė pasiryžo Pilies tilto remontą baigti iki šių metų pabaigos, jei tam bus skirtas finansavimas.
Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė tvirtino, kad lėšos Pilies tilto kapitaliniam remontui bus numatytos.

Liepos 24 dieną miesto tarybai bus pateiktas sprendimo projektas, kuriuo siūloma didinti miesto biudžeto pajamų planą ir koreguoti išlaidas.

„Šis sprendimas ir yra būtent dėl lėšų skyrimo Pilies tilto remontui. Siekiama, kad šiemet projektas būtų užbaigtas“, – pabrėžė vedėja.

GALERIJA

  • Iš Pilies tilto liko griaučiai
  • Iš Pilies tilto liko griaučiai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ehhh Jonai Jonai

Ir vėl tu razbušavalsa prieš tuos liberalus. Nu nepatinka ir nebalsuok tu už tuos liberalus, atsiras protingų žmonių kurie supras, kad tiltas tai ne skraidantis kilimas ir jo per dieną nepadarysi.

T

Nu ką... mieli liberastai... labai jau nuspėjami tapote. Nes dar prieš tilto remontą buvo kalbama, kodėl taip ilgai remontuos - po to paprašys papildomai pinigų. KLAIPĖDIETI! NEBEBALSUOK UŽ LIBERALIAS AFERAS! LIBERASTUS Į TEISIAMŲJŲ SUOLĄ !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS