Pirkėją ištiko priepuolis ir klinikinė mirtis: vyro gyvybę išgelbėjo parduotuvės darbuotojai | KaunoDiena.lt

PIRKĖJĄ IŠTIKO PRIEPUOLIS IR KLINIKINĖ MIRTIS: VYRO GYVYBĘ IŠGELBĖJO PARDUOTUVĖS DARBUOTOJAI

Artėjančios šventės verčia tikėtis tikro gėrio. Stebuklų kartais nutinka netikėčiausiose vietose ir situacijose. Vienas tokių atsitiko Klaipėdoje.

Į prekybos centrą "Lidl" (Taikos pr. 66B) užsukusį vyrą staiga ištiko priepuolis. Vaikštinėdamas prekybos salėje jis netikėtai pargriuvo, prasidėjo traukuliai ir įvyko klinikinė mirtis.

Tokiais atvejais žmonės dažnai sutrinka ir sunkiai sugeba surinkti pagalbos telefono numerį.

Parduotuvės darbuotojai ne tik paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, bet ir patys labai greitai suskubo padėti vyrui.

Prekybos centras buvo skubiai uždarytas, darbuotojai tuoj pat suformavo gyvą sieną aplink gaivinamą žmogų, taip pasistengta apsaugoti pirkėjo privatumą.

Kaip pranešė "Lidl Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė, parduotuvės vadovas panaudojo automatinį išorinį defibriliatorių ir septynias minutes teikė pirmąją pagalbą pagal instrukciją, kol atvyko medikai. Jis telefonu bendravo su greitosios pagalbos stoties dispečeriais, kurie koordinavo pagalbą teikiančiojo veiksmus.

Jie taip operatyviai ir efektyviai pradėjo teikti pagalbą, kad verti pačių didžiausių pagyrų ir padėkų.

Pirkėjas atgavo sąmonę iki atvykstant medikams, bet gaivinimo veiksmai užtruko dar pusvalandį. Galiausiai pavyko atstatyti 42 metų vyro širdies veiklą ir sunkų ligonį išgabeno į Jūrininkų ligoninę.

"Mus šis žmogaus išgelbėjimo įvykis be galo nudžiugino. Jie taip operatyviai ir efektyviai pradėjo teikti pagalbą, kad verti pačių didžiausių pagyrų ir padėkų. Šiandien visi džiaugiamės ir dalijamės žinia apie šį neeilinį atvejį. Parduotuvės darbuotojai labai profesionaliai elgėsi ir atsakingai sudėliojo savo veiksmus", – gyrė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

"Jie taip operatyviai ir efektyviai pradėjo teikti pagalbą, kad verti pačių didžiausių pagyrų ir padėkų", – teigė Nijolė Dambrauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ji prisiminė, kad kai prekybos centre buvo įrengtas defibriliatorius, medikai darbuotojus mokė juo naudotis.

Praėjusią savaitę jis buvo panaudotas pirmą kartą, ir tai buvo puikus pavyzdys, kad net ne medikai gali išgelbėti žmogui gyvybę.

"Tai yra pamoka kiekvienam, kaip nesutrikti, atsakingai elgtis, panaudoti turimas gaivinimo priemones ir išgelbėti žmogaus gyvybę", – ragino medikė.

Kartais aplinkiniai baiminasi liesti nelaimės ištiktą žmogų, nenorėdami savo neprofesionaliais veiksmais pakenkti nelaimėliui.

N. Dambrauskienė atmeta tokius argumentus teigdama, kad blogiausia, kas gali atsitikti gaivinant žmogų – šonkaulių lūžis, kuris nėra didžiausia blogybė. Svarbiausia tokiu momentu – išsaugoti gyvybę.

Komentaras

Lina Skersytė, "Lidl Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene:

Defibriliatoriai yra įrengti visose "Lidl" parduotuvėse visoje Lietuvoje, jie taip pat yra sumontuoti įmonės centriniame biure, logistikos centre. Visose tinklo parduotuvėse defibriliatoriai yra montuojami visiems prieinamoje vietoje – prie kasų arba tik įėjus į parduotuvę, prie šviežių kepinių zonos. Centriniame biure ir logistikos centre šiuos prietaisus montuojame ten, kur dažniausiai būna didžiausi darbuotojų susibūrimai. Parduotuvėse visas vadovaujantis personalas yra išėjęs pirmosios pagalbos mokymus ir apmokytas suteikti pirmąją pagalbą. Atidarius defibriliatoriaus dangtį ir jį išėmus, iškart susisiekiama pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Pagarba. Išgelbėjai žmogų - išgelbėjai pasaulį.

Dalia

Tikrai visose Lidlo parduotuvėse yra gaivinimo aparatai.Mokykitės maximos ir norfos vadai,juk aptekę finansais.

Vi Kari

Žmogui gyvastį išgelbėjo, o voblų, intelekto ubagų šaika komentarus debiliškus rašo. Įdomu ką rašytų, jei jie Kristų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS