Planuojama atlikti Klaipėdos Biržos tilto kapitalinį remontą | KaunoDiena.lt

PLANUOJAMA ATLIKTI KLAIPĖDOS BIRŽOS TILTO KAPITALINĮ REMONTĄ

Klaipėdos savivaldybei paskelbus senamiestyje esančio Biržos tilto per Danės upę kapitalinio remonto darbų viešąjį pirkimą nesulaukta pasiūlymų.

Kaip BNS informavo savivaldybė, artimiausiu metu ketinama atlikti rinkos konsultacijas šio viešojo pirkimo tolimesnėms procedūroms vykdyti.

Intensyviai eksploatuojamas tiltas yra kultūros paveldo objektas. Pasak uostamiesčio mero, jį rekonstruoti svarbu, kad didėtų Klaipėdos patrauklumas laivų savininkams.

„Esame miestas tarp vandenų – Baltijos jūros, Kuršių marių ir Danės upės, todėl tikiu, kad laikrodžio tikslumu veikiantys tiltai, galintys pakilti bet kurią minutę, pritrauks daugiau pramoginių laivų, kurių laikina stovėjimo vieta taps Danės upė“, – BNS sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Savivaldybės duomenimis, Biržos tilto paprastasis remontas buvo atliktas prieš ketverius metus, 2019 metais. Jo metu suremontuoti tilto perdangų kontrasvoriai, atraminiai guoliai ir kiti tilto pakėlimo elementai. Paskutinį kartą iš esmės jis buvo rekonstruotas 2006–2007 metais.

„Dabartinė tilto būklė nėra gera, jis kelia nemažai nepatogumų gyventojams, ne visada pavyksta tiltą pakelti, o mūsų siekis, kad tiltas veiktų ir funkcionuotų puikiai“, – sakė meras.

Pasak jo, Klaipėdos miesto tiltus ir viadukus prižiūrinčios įmonės atstovai šiemet gegužės pradžioje atliko Biržos tilto konstrukcijos elementų apžiūrą. Specialistų teigimu, tilto būklė prastėja, jo įrangai labai kenkia tiltu intensyviai judantis sunkiasvoris transportas. Buvo konstatuota, kad Biržos tiltą galima eksploatuoti iki to laiko, kol bus pradėtas kapitalinis jo remontas.

Išrinkus rangovą, planuojama atlikti tilto perdangos ir probleminių tilto dalių remontą.  Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbus – įskaitant statybos užbaigimo procedūrą – rangovas turės atlikti ne vėliau kaip per 18 mėnesių.

Anot savivaldybės, Biržos tilto perdangų remonto metu eismas tiltu bus ribojamas arba uždarytas. Kitų darbų metu bus ribojamas tik kai kurių eismo dalyvių judėjimas tiltu. Konkretus eismo ribojimo laikas bus nurodytas rangovo pateiktame darbų vykdymo grafike.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Hm

Koks debilas leido viešbutį statyti vos ne ant tilto?

deiniui

Bastionu tiltas jau pradinėj stadijoj buvo tuščia afera sugalvota Sioma&Ko'grupuotės. Nusižengians visiems paveldosauginiams ir iš dalies infrastruktūriniams reikalavimams Jo projektams studijosms išleisti didžiuliai pinigai dar nuo ,,lito laikų" o žiūrint į brėžinius akis drasko apsurdiški sprendimai ir nevykę suplanavimai Ko vertas vien įvažiavimas į Liepų g ar Šilutės plentą per nusususius 2 skelrsgatvėlius..Ką čia šnekėt - eilinis pinigu plovimas per studijas ir kitus vėjus Užtai svencelėje ir Trakuos kotedžai iškilo o pinigu lietus per tokius sugalvojimus į kišenes nesibaigia

deinis

Būtų Bastijono tiltas ,tad galėtų ramiai remontoti tą Biržos tiltą,nei pinigų ,nei tilto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS