Planuojančių į Klaipėdą atvykti lainerių sąrašas dar susitraukė | KaunoDiena.lt

PLANUOJANČIŲ Į KLAIPĖDĄ ATVYKTI LAINERIŲ SĄRAŠAS DAR SUSITRAUKĖ

Per beveik tris savaites savo šio sezono viešnages į Klaipėdą atšaukė dar šeši kruiziniai laivai. Iš suplanuotų penkiasdešimties vizitų jų jau atsisakė penkiolika keleivinių lainerių. Neatmetama, kad svečių sąrašas dar sumažės.

Po pernykščio turistinio sezono kracho, kai į Klaipėdą dėl pasaulinės pandemijos neatplaukė nė vienas keleivinis laivas, šiemet čia turėjo švartuotis pusšimtis lainerių.

Pirmasis su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojantis keleivinis laivas žadėjo atvykti gegužės 9 d. Vis dėlto jis neatplauks.

Iki kovo 31 d. buvo atšaukti devyni vizitai, vakar jau buvo aišku, kad viešnagių atsisakė dar šeši laivai.

Jei niekas nesikeis, pirmasis gegužės 12 d. į Klaipėdą turėtų atplaukti laineris „National Geographic Explorer“.

Keliolikos laivų atvykimai atšaukti.

Neatvyks „World Explorer“ (planavo atplaukti gegužės 17 d.), „Jewel of the Seas“ (turėjo atvykti gegužės 20 d.), „Hamburg“ (gegužės 21 d.), „Aurora“ (Klaipėdoje turėjo švartuotis gegužės 30 d.), „Seabourn Quest“ (ketino atvykti gegužės 31 d.), „Amera“ (birželio 12 d.), „Seven Seas Splendor“ ir „Hebridean Sky“ (abu turėjo atplaukti birželio 23 d.).

Po du vizitus atšaukė „Island Princess“ (ketino lankytis liepos 8 d. ir rugpjūčio 30 d.) bei „Norwegian Jade“ (rugpjūčio 6 ir 29 d.).

Neatplauks ir „Amadea“, turėjęs atvykti liepos 3 d., taip pat „Star Legend“ (planavo atvykti rugpjūčio 13 d.).

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė neatmetė galimybės, kad tai dar ne paskutinė planuojančių atvykti laivų sąrašo korekcija.

„Gali būti, kad, likus kelioms savaitėms iki atvykimo, dar ne vienas laivas atšauks vizitą. Šiuo metu kruiziniai laivai jau plaukioja Kanarų salyne, artimiausiu metu planuojami maršruto Graikija–Kroatija reisai. JAV ketina išleisti kruizinius laivus iš savo uostų tik liepos mėnesį. Gal tada viskas pajudės“, – vylėsi R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Lina

Galit būt ramūs,bent šiais metais, visi bus nuimti.

Rudis.

Siais laikais nieko nereikia planuoti.Geriau nesitiketi,tada nors apmaudu nebus.Lietuva juodoje zonoje kas plauks cia.

Senuks

Daugiau straipsniu apie tokius grazius laivus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS