Planuose – uždaras futbolo maniežas | KaunoDiena.lt

PLANUOSE – UŽDARAS FUTBOLO MANIEŽAS

Per pustrečių metų Klaipėdoje ketinama pastatyti uždarą futbolo maniežą, kuriame šaltuoju sezonu galėtų treniruotis jaunieji miesto sportininkai. Projektą pasirengusi paremti Vyriausybė. Maniežą savivaldybė planuoja statyti Baltijos prospekte, teritorijoje tarp dviejų mokyklų.

Klaipėdoje yra daugiau nei tūkstantis jaunųjų futbolininkų, o dabartinis futbolo treniruočių sezoniškumas esą gerokai stabdo jų meistriškumo ugdymą ir individualų tobulėjimą.

Teigiama, jog Klaipėdos futbolo bendruomenė jau daug metų susiduria su problema, kad vėlyvą rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį uostamiestyje treniruotėms trukdo futbolo aikštę nuklojantis sniegas ar ledas, tad sportininkams tenka spraustis į sporto sales.

Maniežo projekto darbo grupė, kuriai vadovauja Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, skubina įvykius, kad būtų pradėta statyti kuo greičiau.

Dabar yra galimybė gauti valstybės paramą dengto maniežo statybai.

Vyriausybė savo programoje yra numačiusi skirti dalinį finansavimą penkių tokių regioninių dengtų sporto stadionų – futbolo aikštės maniežų (105 x 68 m) statybai.

Esame pernelyg neturtingi, kad pirktume prastą daiktą.

Tai būtų bendras projektas, kuriame dalyvautų ne tik Vyriausybė ir savivaldybės, bet ir Lietuvos futbolo federacija.

"Mes nenorime tokios pūslės kaip Vilniuje ar Kaune. Esame pernelyg neturtingi, kad pirktume prastą daiktą. Mūsų oro sąlygos yra specifinės, gyvename prie jūros, kur dažni stiprūs vėjai, norime turėti objektą, dėl kurio būtume ramūs, kad jis nenugrius ir nesubliūkš. Kitaip tariant, norime įsigyti geros kokybės produktą už priimtiną kainą, kuris galėtų ilgai tarnauti ne tik miestiečiams, bet ir regiono žmonėms", – kalbėjo A.Cesiulis.

Tai būtų stacionarus statinys iš lengvų metalinių konstrukcijų.

Miestui esą jo labai reikia, nes sportuojančių vaikų skaičius – milžiniškas, ir jis nuolat auga.

"Turint tokį maniežą, intensyviai sportuoti būtų galimybės visus metus. Mes norėtume, kad tas objektas atsirastų iki 2023 m. pabaigos. Vieta jam parinkta Baltijos pr. tarp dviejų mokyklų", – teigė A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vardenis

BLT. Ir vel jums viskas blogai. Nebandete gydytis nuo depresijos.

anupras

Minimi du Kauno futbolo maniežai. Vieno jų nuotrauka pateikta straipsnyje, kito matmenys 64X44 metrų. Netenka stebėtis, kad Kauno "Žalgirio"' futbolo komanda pralaimėjo bendru rezultatu 1:10 "The New Saints" komandai iš Velso. Ir toliau lieka apverktina Lietuvos futbolo padėtis, nors komandos prisipirkusios daug įvairiausių šalių užsieniečių.

kipish

Estakada pabodo, pradėsim manieža...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS