Po audros uostamiesčio paplūdimiuose nesuskaičiuoja nuostolių: jūra dar neatsitraukė | KaunoDiena.lt

PO AUDROS UOSTAMIESČIO PAPLŪDIMIUOSE NESUSKAIČIUOJA NUOSTOLIŲ: JŪRA DAR NEATSITRAUKĖ

Praūžus audrai, uostamiesčio paplūdimiuose – apsemti takai, suniokota infrastruktūra, sulaužyta persirengimo kabina.

Nors apie nuostolius kalbėti dar per anksti, manoma, kad audros padaryta žala atsieis nepigiai.

„Klaipėdos paplūdimių“ laikinasis direktorius Alvydas Girdvainis sakė, kad kol jūra neatsitraukė, tvarkyti paplūdimių negali.

„Jūra dar neatsitraukė, mūsų darbuotojai į vandenį bristi negali, kad kažką sutvarkytų. Tad apie nuostolius dar per anksti kalbėti, neturime visos informacijos. Dabar viską fiksuojame, žiūrime, kas yra padaryta – nuplauti takai, yra infrastruktūros pažeidimų“, – pažymėjo pašnekovas.

Anot jo, vienos persirengimo kabinos kaina siekia apie 600 eurų, be to, veikiausiai reikės atstatyti ir išdarkytą infrastruktūrą, o tai irgi kainuos.

„Gamtos sąlygos dar neleidžia tvarkyti, kol nenurimo vėjas, vanduo neatsitraukė. Į paplūdimį neįvažiuojame jokia technika, tad kol kas negalime nieko tvarkyti. Bet nuostolių bus“, – tikino A. Girdvainis.

Jūra šiomis dienomis nerami, vanduo – iki pat kopų. Tad kol kas paplūdimių darbuotojai stebės orų prognozes, o atšilus orams tvarkys audros padarytą žalą.

Vėtra nuostolių pridarė ir uostamiesčio gyventojams – lūžo medžiai ir griuvo ant automobilių, buvo niokojamas žmonių turtas.

Trečiadienį paryčiais Klaipėdoje numatomas lietus su perkūnija ir žaibais, dienos metu veikiausiai nelis. Vėjo gūsiai sieks iki 21 m/s.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Tap gamta kerštauja už išmetamas dujas visokie karai viskas terše atmosfera o tos kelios lentos tai niekas išpūstas reikalas pasipinigauti tai ne gaisrai Graikijos

Kažkiek galėjo pasirūpinti patys

Buvo pranešta, kad bus audra ir net nepritvirtino gultų?

Pastebėjimas

Nereiktų labai verslui stebėtis, kad nuostoliai po eilinės audros jūroje. Jei jau sugalvojo "verslą" ant jūros kranto, tai visas tokias gamtos stichijos rizikas irgi prisiėmė. Vadinasi "nieks kits čia nekalts...".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS