Po operacijos – ukrainietės džiaugsmas ir padėka | KaunoDiena.lt

PO OPERACIJOS – UKRAINIETĖS DŽIAUGSMAS IR PADĖKA

Klaipėdiečiams surinkus reikiamą sumą, šią savaitę ukrainietei Mariiai buvo atlikta antroji akies operacija.

Pasak asociacijos „Paupių bendruomenė“ vadovės Reginos Baguckienės, viskas praėjo sklandžiai, Mariia jaučiasi gerai ir yra dėkinga visiems uostamiesčio gyventojams, prisidėjusiems prie jai svarbaus stebuklo.

„Jau nudžiuginau gyventojus, kad viskas pavyko, pinigų sumą surinkome dar gerokai anksčiau iki operacijos ir apie tai paskelbėme žmonėms, padėkojome. Oficialiai visiems gyventojams padėkojo ir močiutės anūkė“, – pažymėjo R. Baguckienė.

87-erių Mariia, prasidėjus karui Ukrainoje, turėjo siuntimą pas gydytojus dėl operacijos konsultacijos, tačiau apsilankyti nebespėjo, nes gydymo įstaiga buvo susprogdinta.

Sausį dėl pagalbos ukrainietei į Paupių bendruomenės seniūnaitę Rasą Arcišauskienę kreipėsi gyventoja Diana P. Seniūnaitė tąkart nutarė iškart perduoti reikiamą sumą dėl operacijos konsultacijos.

Sausio 30 d. Diana P. kartu su Mariios anūke lankėsi pas akių gydytojus, kurie buvo geranoriški, tad už konsultaciją ir tyrimus mokėti nereikėjo.

Jeigu atsitinka kokia nors bėda, suremiame pečius.

Vasario pabaigoje garbaus amžiaus ukrainietei buvo atlikta pirmoji operacija, o kovo 21-ąją – antroji.

„Po operacijos mūsų bendruomenės narės Dianos P. buvau informuota, kad operacija praėjo be komplikacijų. Net gavau gydytojų išrašus patvirtinančius, kad viskas puiku. Močiutė jaučiasi gerai ir mes, bendruomenės nariai, labai laimingi, kad galėjome prisidėti prie gražios misijos, prie problemos sprendimo nors vienam žmogui, kuriam mūsų pagalba pakeitė gyvenimą“, – sakė R. Baguckienė.

Ji neslėpė, kad išgirdę kito žmogaus pagalbos prašymą, klaipėdiečiai vėl suremtų pečius ir stengtųsi kiek gali padėti.

„Jeigu atsitinka kokia nors bėda, suremiame pečius. Mūsų gyvenamajame rajone yra buvęs sprogimas, buvo pažeista namo dalis. Reikėjo keliems butams remonto. Buvo paskelbta sąskaita, žmonės galėjo aukoti. Aukojančiųjų daug neatsirado, nes turėjome išsiaiškinti, kaip tai oficialiai ir tinkamai padaryti, bet žmonėms vis tiek pagelbėjome. Šiuo metu neatsirado gyventojų, kurie prašytų pagalbos, bet esame visada pasiruošę padėti, jeigu iškiltų bėda“, – tikino R. Baguckienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

to Anelė

- teisingai parašė. Patys patyrėme.

tai

Invaziniai parazitiniai.

Neumann

Norėjau sužinoti, kas čia per operacija buvo. Bet nesužinojau, nes neparašyta. Užtat paaiškėjo, kad čia - jau antroji operacija. Ir dar paaiškėjo, kad norint visa tai sužinoti, reikia eiti į biblioteką ir neršti po archyvus. Nes rašytojai ranka paskaudo, ji neparašė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS