Po perskaičiavimo – nedidelė korekcija | KaunoDiena.lt

PO PERSKAIČIAVIMO – NEDIDELĖ KOREKCIJA

Perskaičiavus balsus, kai rinkimų rezultatai uostamiestyje sukėlė abejonių, reikšmingų pažeidimų užfiksuota nebuvo. Tačiau paaiškėjo, kad partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovę Aldoną Staponkienę Klaipėdos miesto taryboje pakeis kita šios partijos narė – Natalja Istomina.


 

Perskaičiavus balsus, kai rinkimų rezultatai uostamiestyje sukėlė abejonių, reikšmingų pažeidimų užfiksuota nebuvo. Tačiau paaiškėjo, kad partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovę Aldoną Staponkienę Klaipėdos miesto taryboje pakeis kita šios partijos narė – Natalja Istomina.

Septynios uostamiesčio partijos ir du visuomeniniai komitetai suabejojo savivaldybių tarybų rinkimų rezultatų skaidrumu Klaipėdoje, todėl pateikė skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir Generalinei prokuratūrai.

VRK priėmė sprendimą perskaičiuoti dalį balsų šešiose – Dviračių treko, Žaliakalnio, Klaipėdos vandens, Gedminų, Versmės ir Kuršių apylinkėse.

Vakar balsų perskaičiavimo procese dalyvavo ir VRK atstovas Algis Urbonas, kuris teigė, kad esminių pažeidimų Klaipėdoje nepastebėta.

„Pati dalyvavau perskaičiavime. Visi pažeidimai – bendro pobūdžio. Yra paklaidos dėl kai kurių kandidatų balsų. Manyčiau, kad naikinti rinkimų rezultatų Klaipėdoje tikrai nereikėtų, bet būtina perskaičiuoti visų apylinkių biuletenius, kad nugalėtų teisingumas“, – įsitikinusi tarybos narė socialdemokratė Lilija Petraitienė.

„Perskaičiavus balsus „Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto sąrašas nepakito. Rimantas Taraškevičius turi 1 251, Vytautas Čepas – 1 228, o Rimantas Cibauskas – 1 227 balsus. Vietoje partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovės A.Staponkienės tarybos mandatą gaus šios partijos narė N.Istomina, kolegę nurungusi trimis balsais“, – patvirtino Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Esą tokios permainos po perskaičiavimo yra normalus dalykas. Paklaida paprastai atsiranda dėl žmogiškojo faktoriaus, nes komisijos nariai biuletenius skaičiuoja naktį, būna pervargę.

Vakar prasidėjo ir antrojo tiesioginių mero rinkimų turo išankstinis balsavimas Klaipėdos miesto savivaldybėje. Pirmąsias dvi valandas rinkėjų aktyvumas buvo labai mažas, jis nepakito ir dieną, o pavakare uostamiestyje iš anksto balsavo vos 200 rinkėjų. Pirmame ture jų buvo 800, o per dvi dienas iš anksto prieš dvi savaites savo valią išreiškė beveik 2 tūkst. balso teisę turinčių piliečių.

GALERIJA

  • Pokyčiai: perskaičiavus balsus paaiškėjo, kad A.Staponkienę miesto taryboje pakeis jos partietė N.Istomina.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

gaila

Nevarykite ant gerbiamo Cibausko. Jam savo gerbūvio tvarkytis nereikia. Pasidomėkite, jei dar nežinote, kiek lėšų jis skiria sportui, kultūrai, teatrui, renginiams... Tikrai gaila, kad jo nebus. Jis 15 metų jaunesnis už poną Čepą, būtų ženkliai aktyvesnis.

onute

Tokio bardako koks dabar yra Klaipėdos mieste dar nebuvo, trūksta žodžiu kodėl nekalba kad maišai iš VRK buvo atvešti ne užplombuoti o atviri čia esminis pažeidimas kol vežė galėdo daryti balsų poslinkį į tą pusę kokį širdis gedžia ir apie kokį pavargima Ponas Girtėnas kalba jei buvo kaičiuota dviejų žmonių - nario ir stebėtijo ir dabar sako kad balsai pridėti apsurdas

cvc

gal vis tiktai Klaipėdai jau gana Čepo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS