Po rašinio pradingo šiukšlės | KaunoDiena.lt

PO RAŠINIO PRADINGO ŠIUKŠLĖS

Dienraščiui "Klaipėda" paviešinus vaizdus iš šiukšlintojų apdergto pajūrio miško, statybinis laužas iš miško pradingo per naktį.

"Dingo šiukšlės. Galima juokauti, jog įvykdyta vagystė. Mikliai, per naktį ir patyliukais viskas išvežta. Atrodo, jog net svetimas visas šiukšles susirinko. Nė šapelio neliko", – juokėsi Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Šeštadienį dienraščio publikacijoje "Į mišką – lyg į sąvartyną" Pajūrio regioninio parko direkcija ragino mišką apdergusius asmenis susirinkti savo šiukšles.

Paaiškėjo, jog viena parko lankytoja tarp šiukšlių rado dar vienos įmonės, kuri samdė šiukšlių išvežimu užsiimančius veikėjus, rekvizitus.

Moteris primygtinai ragino verslininkus susitvarkyti savo šiukšles, kurias vežėjai į mišką atgabeno iš dviejų vietų – savivaldybei priklausančio buto ir vienos senamiestyje įsikūrusios įmonės, kuri prieš mėnesį atliko remontą.

"Kas vežė šiukšles, mes jau žinojome. Tai – veikiausiai tokias paslaugas internete besireklamuojantys asmenys. Matome, jog skelbimas apie šiukšlių išvežimą yra aktyvus ir prieš savaitgalį buvo vėl atnaujintas. Gerai nors tiek, jog vis dėlto susiprotėta ir sutvarkyta tai, kas buvo pridaryta", – pastebėjo aplinkosaugininkai, tačiau paaiškino, jog neapsispręsta, skirti ar ne nuobaudą šiems vežėjams.

Statybinio laužo ir šiukšlių krūvą aplinkosaugininkai rado praėjusią savaitę netoli Olando Kepurės.

Aiškinantis aplinkybes, tarp šiukšlių rastas ir buto orderis, išduotas šiuo metu Klaipėdos savivaldybei priklausančiam butui.

Šio būsto nuomininkas miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams prisipažino, jog samdė kažkokius vaikinus, kurių telefoną rado internete, rūsio išvalymo darbams.

Nuspręsta šio buto savininko nebausti, nes nuobauda turėtų būti skiriama šį veiksmą padariusiems asmenims, o ne šiukšlių savininkui.

Valstybinės miškų urėdijos Kretingos padalinio Miškų apsaugos vyriausioji specialistė Jurgita Mikšytė dienraščiui teigė, jog šiukšlintojų dažniausiai nuobaudos netramdo, veiksmingesnis tampa viešumas.

"Tai nėra masinis reiškinys, tačiau miškuose šiukšlintojų tikrai vis dar atsiranda. Šiuo atveju supykome, jog statybinis laužas buvo išverstas itin gausiai lankomame miške, netoli Olando Kepurės", – patikino specialistė.

GALERIJA

  • Po rašinio pradingo šiukšlės
  • Po rašinio pradingo šiukšlės
Aplinkosaugininkų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Juza

Jo už viską sumoka gyventojai

Anonimas

Surinko ir nuvežė į tamsesnį mišką 100%, tokiems kiaulėms tik pinigai galvoje,

As

Parazitai tokios įmonės. Pasiima pinigus, o šiukšles išmeta bet kur. Baudas dėt. BAUSTI BAUSTI BAUSTI, jei sąžinės neturi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS