Poilsiautojai gaivos ieško ir jūroje | KaunoDiena.lt

POILSIAUTOJAI GAIVOS IEŠKO IR JŪROJE

Atsivėsinti nuo karščių klaipėdiečiai ir miesto svečiai skuba prie jūros. Dalis paplūdimių lankytojų vandenyje mirksta vos ne visą dieną, tačiau gaivos – mažai. Baltijos vandens temperatūra siekia 24–25 laipsnius šilumos.

Pastarosiomis dienomis uostamiesčio paplūdimiuose – sausakimša. Vieni mėgaujasi saulės voniomis, kiti mirksta vandenyje. Neapsieita ir be nelaimių. Penktadienį jūroje ties Girulių paplūdimiu nuskendo Rusijos pilietis.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad esant tokiems karščiams žmonės yra vangūs ir tingūs. Aktyvesnių veiklų žmonės pliaže imasi nebent vakare.

"Dienomis dauguma maudosi. Vanduo labai šiltas – siekia 24–25 laipsnius šilumos. Tik vandenyje yra dumblių, bet daugumai jie netrukdo. Nemaloniau būna, kai vanduo žydi", – tvirtino pavaduotojas.

Daugiausia dumblių pastebima Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Antrosios Melnragės, Girulių – mažiau. Smiltynėje dumblių praktiškai nėra.

Uostamiesčio paplūdimiuose užfiksuojami ir šilumos rekordai.

A.Siakki pasakojo, kad pastaruoju metu dažniausiai termometrų stulpeliai pakildavo iki 34–35 laipsnių aukščiau nulio. Karščiausią dieną temperatūra, kuri matuojama pavėsyje, pasiekė net 36 laipsnius.

"Temperatūros matavimams įtakos turėjo ir karštas oras, ir saulė, ir įkaitęs smėlis, vėjo nebuvimas. Karščiausia būna Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Ten ir smėlis kitoks – tamsesnis, stambesnis. Jis labiau įkaista", – pasakojo pavaduotojas.

Kai kuriuos paplūdimių lankytojus karščiai privertė kreiptis pagalbos į čia dirbančius medikus. Pasitaikė ir tokių, kuriuos ištiko saulės smūgis. Kitiems pakilo spaudimas.

Pastebima, kad daugiausia žmonių lankosi Pirmosios Melnragės paplūdimiuose. Vykstančiųjų į toliau esančius srautai sumažėjo. Tam įtakos turi eismo apribojimai dėl Pamario gatvės remonto.

"Dieną didelių spūsčių nėra. Tik vakare, apie 21.30 val., kai žmonės vienu metu pakyla važiuoti namo", – tvirtino pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurate

Juroje ir sunys maudosi su zmonemis ,kazkaip neturetu taip buti .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS