Požeminėse uostamiesčio perėjose – remontas | KaunoDiena.lt

POŽEMINĖSE UOSTAMIESČIO PERĖJOSE – REMONTAS

Šilutės plente ir Vingio gatvėje pradėtos remontuoti požeminės pėsčiųjų perėjos. Užbaigus darbus, planuojama panaikinti antžemines. Manoma, kad taip pėstiesiems bus saugiau.

Ilgai lauktos permainos

Požeminės perėjos, esančios Šilutės plente, ties prekybos centru "Banginis", ir Vingio gatvėje, prie prekybos centro "Vingis", bus atnaujintos iš pagrindų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad imtis šių darbų reikėjo. Požeminių perėjų būklė prasta. Sienos išpaišytos grafičiais, nuterliotos, danga išsiklaipiusi, susidėvėjusi.

Gyventojai taip pat ne kartą skundėsi, kad vaikščioti per šias požemines perėjas baugu. Saugiai jaustis neleido ir pati aplinka.

Artimiausi planai

I.Šakalienė pasakojo, kad vaizdas minėtose požeminėse pėsčiųjų perėjose turėtų kardinaliai pasikeisti. Bus atnaujintos – ne tik perdažytos, bet ir permūrytos – sienos, lietaus vandens nuvedimo sistema. Sumontuoti bus ir turėklai, paklota nauja danga. Atnaujintas bus ir apšvietimas.

Darbus planuojama baigti iki metų pabaigos. Jie atsieis beveik 81 tūkst. eurų. I.Šakalienė pasakojo, kad kol kas orai remontui netrukdo.

Uostamiesčio valdžia yra numačiusi įrengti dar dvi požemines perėjas.

Viena jų turėtų atsirasti Šilutės plente ties Šiaulių gatve, kur skiriamojoje važiuojamosios dalies juostoje daugiau nei dešimtmetį stūkso suskeldėjusios betoninės konstrukcijos.

Antra – toje pačioje arterijoje ties teniso arena.

Minėtose vietose po žeme yra įrengti techniniai koridoriai. Tai padaryta, nes prieš 25-erius metus čia buvo numatytos požeminės perėjos, bet jos nebuvo pastatytos.

Jau parengti šių požeminių perėjų projektai. Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas pasakojo, kad pastarieji perduoti ekspertizei.

Pėstiesiems bus saugiau

Gavus ekspertų palaiminimą, bus išduodamas statybos leidimas. Planuojama, kad šios požeminės perėjos bus įrengiamos kitais metais.

Tada bus suremontuota Šilutės plente ties Šiaulių gatve įgriuvusi viršutinė techninio koridoriaus dalis. Prieš dešimtmetį į ją rėžėsi transporto priemonė ir sulaužė apsauginį barjerą.

Sutvarkius ir įrengus požemines perėjas, planuojama panaikinti tose vietose esančias antžemines. Tokį sprendimą yra priėmusi miesto Saugaus eismo komisija.

Manoma, kad vaikščioti požeminėmis perėjomis bus daug saugiau nei antžeminėmis.

GALERIJA

  • Darbai: čia bus pakeista ir danga bei suremontuoti laiptai.
  • Požeminėse uostamiesčio perėjose – remontas
  • Požeminėse uostamiesčio perėjose – remontas
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

e.

kad ir suremontuos, nuo to saugiau nepasidarys.

požeminė perėja

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/kriminalai/nusikaltimai/klaipedos-pozemineje-perejoje-sumustas-ir-apiplestas-jaunas-vyras-757287

Inga

Teisingai rašo statybininkas, bet dabar reikia greitai... taip sakant, kunigo naudą velniai gaudo... o kad žmonėms bus geriau tai ir gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS