Pradėjo rengti kultūros strategiją | KaunoDiena.lt

PRADĖJO RENGTI KULTŪROS STRATEGIJĄ

Uostamiesčio politikams pristatyti ilgalaikės kultūros strategijos prioritetai. Dėmesys bus skiriamas ir bendruomenei, ir urbanistinės plėtros sinergijai, ir geresnių sąlygų menininkams kūrimui. Pabrėžiama, kad Klaipėda – daugiakultūris miestas, atviras pasauliui.

Kultūros strategijos iki 2030 m. prioritetai pristatyti miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariams. Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė atkreipė dėmesį, kad praėjusių metų sausį miesto taryba patvirtino 2015–2020 m. kultūros kaitos gaires, kurių priemonės yra integruotos į miesto ilgalaikę strategiją.

Tačiau, anot vadovės, politikų apsisprendimas du kartus padidinti finansavimą kultūrai padrąsino kultūrinę bendruomenę naujiems ambicingiems projektams.

Buvo parengta paraiška ir laimėtas konkursas "Lietuvos kultūros sostinė 2017". Taip pat nugalėta pirmame etape Europos kultūros sostinės 2022 m. titului gauti.

Pabrėžiama, kad suaktyvėjusi bendruomenė įpareigoja permąstyti kultūros situaciją mieste ir ieškoti ambicingesnių kultūros strategijos scenarijų.

Teigiama, kad ilgalaikės kultūros strategijos iki 2030 m. uždaviniai turi atspindėti Klaipėdos – Europos kultūros sostinės 2022 m. siekius.

Klaipėdos mokslo ir verslo institucijos bei organizacijos iškėlė iniciatyvą parengti bendrą Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 m. Pabrėžiama, kad kultūra neatsiejama miesto vystymosi strategijos dalis.

Vienas ilgalaikės kultūros strategijos prioritetų – aktyvi ir kūrybiška bendruomenė. Menininkai galėtų įtraukti gyventojus – ypač vaikus ir jaunimą – į įvairius projektus, kultūrines veiklas bei atviras diskusijas, atspindinčias miesto gyvenimą ir darančias įtaką pokyčiams.

Antras prioritetas – kultūros ir urbanistinės plėtros sinergija. Siūloma peržiūrėti kultūros infrastruktūrą, o prioritetą teikti kultūros paveldo objektų aktualizavimui ir įveiklinimui bei uosto teritorijų prie vandens konversijai.

Taip pat bus siekiama, kad Klaipėdoje menininkams būtų geriausios sąlygos kūrybai ir kūrybiniams verslams pradėti bei vystyti.

Norima, kad Klaipėda būtų daugiakultūris miestas, atviras pasauliui. Pabrėžiama, kad istorinė europietiška ir sovietinė patirtis, kultūros ir meno priemonės gali užtikrinti glaudų miesto bendradarbiavimą bei spartesnę integraciją į Vakarų pasaulį, kartu tapti tiltu, padedančiu spartinti Rytų ir Vakarų partnerystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nieko naujo

Kiek prisimenu ši (viršūnėlėse nekintanti) Klaipėdos kultūrą kuruojanti valdžia, tokias strategijas (vien abstrakčiais, valdiškais žodžiais ir to kas buvo griovimais) ruošia jau 26 metus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS