Prasidėjo sveikatingumo tako Juodkrantėje kapitalinio remonto darbai | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJO SVEIKATINGUMO TAKO JUODKRANTĖJE KAPITALINIO REMONTO DARBAI

  • 0

Juodkrantėje prasidėjo sveikatingumo tako kapitalinio remonto darbai, jis bus apšviestas, sutvarkyta medžių šaknų iškilnota danga, skelbia Neringos savivaldybė.

Anot savivaldybės, imtis kapitalinio remonto darbų paskatino tako būklė. Pėstiesiems ir dviratininkams skirto tako danga buvo susidėvėjusi ir nereprezentatyvi, iškilnota šalia augančių medžių šaknų. Dėl darbų gyventojų ir svečių laukia laikini nepatogumai.

Rangos darbų metu bus įrengta nauja 1,3 km ilgio tako konstrukcija bei asfalto danga. Taip pat bus įrengtos pėstiesiems ir dviratininkams skirtos poilsio zonos su suolais, šiukšliadėžėmis bei dviračių stovais.

Atsižvelgiant į tai, kad takas eina per mišką ir tai yra vienintelė patekimo į juos priemonė, numatyta įrengti nuovažas miško kvartalų susijungimo vietose. Taip nebūtų gadinama tako danga sunkiasvoriui transportui nusukant nuo tako. Numatytas ir inžinerinių tinklų, skirtų apšvietimui įrengti, tiesimas.

Kaip skelbia savivaldybė, rangos darbus siekiama organizuoti taip, kad kuo daugiau jų būtų įgyvendinta, kol vyrauja šiltesni rudeniški orai. Siekiant sklandžiai ir operatyviai organizuoti kapitalinio remonto darbus, rangovo transporto priemonės naudosis pėsčiųjų taku, jungiančiu centrinę Juodkrantės dalį su pajūriu.

Rangos darbų sutartį Neringos savivaldybės administracija sudarė su bendrove „VVARFF“. Sutarties vertė – 730 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Prasidėjo sveikatingumo tako Juodkrantėje kapitalinio remonto darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS