Prasidės projektinių pasiūlymų viešinimas dėl senelių globos namų Melnragėje | KaunoDiena.lt

PRASIDĖS PROJEKTINIŲ PASIŪLYMŲ VIEŠINIMAS DĖL SENELIŲ GLOBOS NAMŲ MELNRAGĖJE

Rugsėjo pradžioje prasidės projektinių pasiūlymų viešinimas dėl senelių globos namų, kuriuos ruošiamasi įkurti Melnragėje, Aušros g. 41. Klaipėdos savivaldybė šį projektą planuoja įgyvendinti ES lėšomis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, jau numatoma, kaip viskas turėtų atrodyti, kiek garbaus amžiaus senjorų būtų galima priimti.

„Šiuo metu šiai teritorijai yra rengiamas techninis projektas, numatant įgyvendinti projektą „Senyvo amžiaus asmenų globos paslaugų plėtra rekonstruojant pastatą, esantį Melnragės gyvenamajame rajone, Aušros g. 41“. Planuojama įrengti dviejų korpusų pastatą – 80 vietų senyvo amžiaus asmenų globos namus (iš jų – 28 vietas demencija sergantiems asmenims)“, – pažymėjo specialistė.

Ji nurodė, kad pagal pateiktus pasiūlymus planuojama įrengti gyvenamuosius kambarius, bendravimo erdves, medicinos kabinetą, administracines, technines patalpas.

„Taip pat sutvarkyti sklypo teritoriją poilsiui, saugiam judėjimui. Projektuojamose senyvo amžiaus asmenų globos namuose turėtų atsirasti maldos namai, koplyčia, sensoriniai takeliai, suoliukai, pavėsinės, šachmatų stalai“, – sakė E. Jurkevičienė.

Rugsėjo 4-ąją nuotoliniu būdu numatomas šio projekto projektinių pasiūlymų viešinimas gyventojams.

Pusmečio prireiks projekto užbaigimui. Po to prasidės ekspertizė ir derinimo procedūros. Projektą ketinama įgyvendinti ES lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Visų pirma

visą socialinę sritį Klaipėdoje turi tikrinti teisėsauga. Nevietinė. Vietinė - visa 'susicementavusia' i vieną kukulį su valdžios socialininkais ir privačiais giminių veikėjais iš to darančais sau gerove. Kiekviena popierėli kiekviena projektėli kiekviena sprendima. Kitep nieko gero nebus. Kuomet susivienije žulikai viska kas reikalinga žmogui pasima sau tai žmogui lieka tik didelės kainos

Realybė

Globos namų mieste daugėja, bet kainos didėja kasdien, vietų eilėje kontrolės - jokios. O globos namų vadovai -jie visagaliai- aiškina , kad savivaldybė nei i kainas, nei į vietas kištis negali. Globotiniai sukišti į mažučius kambarėlius. O kaina ... ji artėja prie 2000 mėnesiui! Ligoninės slaugos skyriuose, palatose metrai išmatuoti, kiek ligoniui skirta, nusprendė mažasis buhalteris Dulkys. O senukui prabangiuose namuose- centimetrai :bačkoje"! Globos namučių administracijos paliegėlių nenori, globotiniai ateinantys į VIP vietą už tūkstančius turi būti sėdintys, vaikštantys, dalyvaujantys konkursėliuose...

šita vieta prakeikta

pastatą kaip ir 1 ha teritoriją teroristiniu būdu atėmė iš vaikų organizacijos ,,SOS vaikai" kuri čia per daug metų pastoviai darė remontus, investavo ne tik valstybinius bet ir užsienio aukotojų paramas(vokiečiai..), kas vasarą priiminėdavo atostogaut ar kasdien bent pavalgyt, varguolių vaikus Ir viskas buvo ciniškai NEATLYGINTINAI paimta o vaikų centras išmestas į gatvę pasityčiojimui pasiūlius dviejų kambarių laužyną Kretingos g. lūšnyne..NEBUS NIEKAM ČIA LAIMĖS...Tarp kitko..o kam laimės čia reikia? Socialininkai galimai bus privatūs, kals pinigą ir visai niekam nerūpės kaip ir kas čia toje prieglaudoje gyvena.Na panašiai kaip ,,sudegęs" žymusis Hospisas Klaipėdoje kur per mahinacijas pasiėmė didžiulę paramą ir vietoje vienos mirštančių klipatų lovos (kuriai turėjo leidimą..) susiveikė 27 nelegalias (vistik mėnesiui - 2 000eū už štuką:D) Iki šiol direktrisai nieko nenutiko ir viskas visems, o pirmiausia teisėsaugai, p x :D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS