Prie Jono kalnelio – bebrai? | KaunoDiena.lt

PRIE JONO KALNELIO – BEBRAI?

Prie Malūno tvenkinio apsigyvenusių ir vis parko medžius be gailesčio graužiančių bebrų jau sumažėjo. Jų „išvykimą“ paskatino specialūs repelentai, kuriais buvo ištepti medžiai.

Teigiama, kad jie šia medžiaga buvo tepami keturis kartus. Esant būtinybei, veikiausiai procedūra bus kartojama.

„Medžių apsaugojimo nuo bebrų darbai buvo vykdomi kovo–balandžio mėnesiais (kol nebuvo sužaliavusi žolė). Per dviejus mėnesius specialiais, graužikus atbaidančiais repelentais, 90 medžių buvo tepami keturis kartus. Viso pirkimo vertė – 5 tūkst. eurų (su PVM). Apgraužti medžiai buvo pašalinti“, – informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Vienas dienraščio skaitytojas tikino keletą bebrų matęs ir prie Jono kalnelio.

„Kadangi esu pensininkas, esant geriems orams, išeinu pasivaikščioti po miesto centrą. Ten ir teko matyti, kaip spėju, kelis bebrus. Jie buvo įsikūrę netoli Jono kalnelio, kur yra miškingesnė zona. Ar tai galėtų būti tie patys bebrai, išvaryti iš vienos teritorijos į kitą?“ – svarstė klaipėdietis.

Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus atstovė tikino, kad apie bebrus Jono kalnelio teritorijoje neteko girdėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cd

Trinyciu prudo, o ne maluninku trauktines prudas!

pagal tai

kad kazkas kazka mate, neiziurejo, paspeliojo sukurtas straipsnis, apie ka norima informuoti? nieko konkretaus nerasoma ir dar klaustukas pavadinime, nes zurnaliste ir pati nera tikra, kad tai apie ka raso tiesa...

kodel

Autorė klausinėja skaitytojų abejojama tekstu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS