Prie konteinerių Klaipėdoje – lyg blusų turgus | KaunoDiena.lt

PRIE KONTEINERIŲ KLAIPĖDOJE – LYG BLUSŲ TURGUS

Klaipėdiečiai pastebi, kad ne visi kaimynai nori gyventi švariai. Veikiausiai dėl nežinojimo, kur dėti buitines atliekas, naudoti tinkamus daiktus, drabužius ar keptuves jie palieka prie konteinerių, ant žemės. Matyt, mano, kad anksčiau ar vėliau juos kas nors pasiims.

Išimtis – žaliosioms atliekoms

Tačiau dažnai nutinka priešingai. Nors metalas ar porcelianas – keptuvės, puodai ar puodeliai bei lėkštės – išgraibstomi greičiau, drabužiai taip ir lieka nepaliesti. O tai teršia miestą.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko teigimu, į konteinerius netelpančios atliekos turi būti gabenamos į jų surinkimo aikšteles.

"Viešosios tvarkos skyriaus specialistai patikrinimų metu pastebi, kad prie atliekų konteinerių dažnai paliekamos įvairios atliekos – seni daiktai, didžiosios atliekos ir panašiai. Klaipėdos savivaldybės patvirtintose komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėse numatyta, jog miesto erdvėse, taip pat ir šalia konteinerių, draudžiama palikti mišrias komunalines, buityje susidarančias pavojingas bei elektros ir elektroninės įrangos atliekas, statybos ir griovimo atliekas, didžiąsias atliekas, naudotas padangas, antrines žaliavas. Atliekos turi būti metamos tik į konteinerius, o netelpančios nugabenamos į jų surinkimo aikšteles. Vienintelė išimtis taikoma žaliosioms atliekoms – lapams, vaisiams, daržovėms, žolei, jas komunalinių atliekų aikštelėse kol kas leidžiama palikti maišuose šalia konteinerių, kaip ir iki vieno metro ilgio šakas", – nurodė L.Lapinskas.

Atliekas palikdami prie konteinerių, gyventojai nedaro gero darbo.

Nubaudė per 20 žmonių

Kadangi prie konteinerių yra vaizdo stebėjimo kameros, vis dažniau pavyksta identifikuoti ir nubausti šiukšlintojus.

Pašnekovas užsiminė, kad šiemet už šiukšlinimą šalia konteinerių buvo nubausta per 20 žmonių.

"Atliekas palikdami prie konteinerių, gyventojai nedaro gero darbo nei sau, nei aplinkiniams. Tokias gyventojų prie konteinerių paliktas atliekas dažniausiai į konteinerius sumeta teritorijos tvarkytojai. O didžiąsias, į konteinerius netelpančias atliekas taip pat turi pašalinti tvarkytojas. Prie kai kurių atliekų konteinerių yra įrengtos veikiančios vaizdo stebėjimo kameros, kuriomis pavyksta identifikuoti prie konteinerių atliekas paliekančius asmenis. Taip pat tokie pažeidėjai būna nustatomi ir patikrinimų metu arba gavus informacijos iš gyventojų", – kalbėjo L.Lapinskas.

Linas Lapinskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Užstatyti automobiliais draudžiama

Pirmą kartą nusižengus, gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų, už pakartotinai padarytą tokį pat nusižengimą gali būti skirta bauda nuo 140 iki 600 eurų.

Problemų dėl šiukšlių išvežimo kelia šalia konteinerių palikti gyventojų automobiliai, dėl kurių neįmanoma privažiuoti paimti atliekų.

"Atliekų vežėjai gaišinami, negali laiku ištuštinti konteinerių, o kai kada išvis nepavyksta atliekų išvežti. Taip perpildomi konteineriai, neišvežtos atliekos dvokia. Kai kur yra įrengti kelio ženklai bei horizontalieji ženklinimai, draudžiantys statyti automobilius. Jei ir nėra kelio ženklų, draudžiančių statyti transporto priemones, Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklės draudžia užstatyti transporto priemonėmis konteinerių aikštelių ar stovėjimo vietų aptarnavimo zonas. Tokie pažeidimai yra fiksuojami, skiriamos nuobaudos", – sakė L.Lapinskas.

GALERIJA

  • Linas Lapinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ss

Kokios kameros, kokie protokolai? kaip buvo betvarkė prie konteinerių taip ir liko, o kažkam tie konteineriai sukasi po langais su kasdieniu vaizdų į šiulšlyna. Tie 20 protokolų ant Klaipėdos tai juokinga,nebent čia vienos dienos rezultatas

Vargu ar

kada bus kitaip,nes didžiosios atliekos surenkamos vos du kartus per metus.Ne kiekvienas žmogus veš kokią sulūžusią kėdę ar kitą daiktą į surinkimo aikštelę . Ne visi ir transportą turi .Tik kameros ir parodytų kas konkrečiai atvilko fotelius ar šaldytuvą, seną kriauklę ir kt. Už šiukšlių išvežimą žmonės moka pinigus ,tai kartą per savaitę miesto švara besirūpinančios organizacijos surinktų ir išvežtų paliktus daiktus . Žmonių mentalitetas greitai nesikeičia ,o netvarka apie konteinerius bado akis.

To Kai

Ar dažnai pasitaiko pamatyti, kad senus baldus, visokį statybinį laužą prie konteinerių temptų seni, neįgalūs žmonės?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS