Prie parduotuvės Žardės kvartale – netvarka | KaunoDiena.lt

PRIE PARDUOTUVĖS ŽARDĖS KVARTALE – NETVARKA

Žardės kvartale prie įėjimo į „Iki“ parduotuvę sutrupėjusios laiptų plytelės dar nepradėtos tvarkyti, tik apjuostos stop juosta. Klaipėdiečiai piktinasi, esą ši problema daugiau negu mėnesį nesprendžiama. Be to, į parduotuvę įeiti neva nesaugu ne tik dėl laiptų, bet ir dėl ant jų klūpinčių ir išmaldos prašančių benamių.

Vienoje „Facebook“ grupėje klaipėdietis skundėsi, kad netvarka prie „Iki“ parduotuvės, esančios Taikos pr. 115, yra akivaizdi, bet esą niekas nesiima priemonių problemoms spręsti.

„Kas čia galėtų tą laiptų problemą, tuos benamius, agresyviai prašančius išmaldos, pajudinti? Gal Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius? O gal šiuo metu tokio ir nėra, dabar girdėjau, kad bus departamentai. Betvarkė akivaizdi. Ką žinai, tie benamiai gali būti ir agresyvūs“, – rašė gyventojas.

Manoma, kad benamius turėtų išvaryti „Iki“ dirbantys apsaugos darbuotojai. Be to, prie parduotuvių prašyti išmaldos, pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, nėra draudžiama.

„Tik senamiestyje draudžiama elgetauti, jeigu parduotuvė senamiestyje – automatiškai negalima, bet jeigu kitur, už senamiesčio ribų, niekas nedraudžia, bet yra draudimas duoti išmaldą“, – paaiškino M. Poimanskis.

Nusižengus pirmą kartą asmuo gauna įspėjimą. Vėliau baudžiamas pagal savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Kadangi „Iki“ nėra Taikos pr. 115 pastato savininkas ir jo neadministruoja, laiptus tvarkyti turėtų savininkai – įmonė „Baltisches Haus“. Šios įmonės rinkodaros vadovė Raimonda Mailaitė pateikė atsakymą, kada laiptai bus pradėti tvarkyti.

„Šie laiptai bus tvarkomi artimiausiu metu, laukiame tinkamų oro sąlygų. Atsiprašome pirkėjų už patiriamus nepatogumus“, – sakė R. Mailaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

juk buvo straipsnis,

kuriame buvo rašoma, jog Viešosios tvarkos sk.dabar tikrins- KĄ šiukšlikų maišiuose išmesti neša žmonės? Ar nėra ten maisto atliekų? DUGNAS.

iki apsauginiai

benami7 nevarys, nes neva tai ne j7 teritorija. Ju -TIK pati IKI. Jie net po parduotuve su palaidais šunimis nevaro- ,,Ne mūsų teritorija''. Kosmosas.

tie benamiai

turi sveikatos, nes GERIA. Surinkti tokius ,,vargšus'' ir PRIVERSTI DIRBTI. Greitai pasveiks nuo benamystės ir alkoholio. Vienam prieš metus buvau davusi centų kirk turėjazu, tai jis juos DEMONSTRATYVIAI išnetė į šiukšliadėžę- ,,Mažai davei''. BRUDAS !!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS