Prieš skurdą – atmerktomis akimis | KaunoDiena.lt

PRIEŠ SKURDĄ – ATMERKTOMIS AKIMIS

Skurdo sunkumus patyrę žmonės pirmą kartą Marijos Taikos Karalienės parapijos "Carito" organizuotame susitikime dalijosi savo patirtimi ir teikė siūlymus, padėsiančius spręsti su skurdu susijusias problemas.

Ketvirtadienį vykusiame susitikime taip pat dalyvavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

Diskusijoje buvo siekiama išgirsti žmonių, susidūrusių su skurdu, patirtis.

"Tokie susitikimai organizuojami ne tik čia, Klaipėdoje, bet ir daugelyje Europos šalių – Latvijoje, Norvegijoje, Ispanijoje. Jų metu žmonės, kurie turi asmeninę arba sukauptą iš kitų žmonių patirtį, pateikė savo siūlymus. Tie siūlymai, tikiuosi, turi įtakos ir politikų sprendimams, sprendžiant skurdo problemas ir mūsų šalyje", – teigė uostamiesčio meras.

Pasak jo, greitu metu bus pateiktas specialus leidinys, kuriame kalbama apie skurdo mažinimo problemos sprendimus.

"Kol kas konkrečių pasiūlymų, prašymų ar teikimų dar negavau. Bet žadėjo pateikti apibendrintas mintis specialiame leidinyje, kuriame bus ir tam tikri siūlymai, galbūt konkrečiai Klaipėdos kontekste. Manau, kad tai yra situacija, prieš kurią užmerkti akis nebūtų visiškai teisinga. Kita vertus, išgirsti tai, ką nelabai girdime ar matome, yra labai naudinga. Jeigu mes Klaipėdoje galime prisidėti labai konkrečiai, jausdami tam tikras jautrias problemines vietas, tą ir turime daryti. Toks ir buvo šio mano apsilankymo tikslas", – sakė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

AR

AR REIKIA BĖGIMŲ, AR PAPRŠČIAUSIAI REIKIA ATGAILOS, MENKOS PARAMOS.

>jų šiknos storos

Jų ne tik šiknos storos, bet ir išangės pratampytos, kad daugiau tilptų. Ones more.

Pil.

Įdomu ar ES vadas, Ursula žino tiesą apie gyvenimą Lietuvoje, lietuvių.Apie ekonomiką.Manau ne,jai patarėjai nepraneša .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS