Prieš tikrąjį pavasarį – lietus | KaunoDiena.lt

PRIEŠ TIKRĄJĮ PAVASARĮ – LIETUS

Baigiantis kovui, sinoptikai prognozuoja, kad orai šiek tiek atvės. Paskutinę šio mėnesio savaitę sulauksime daugiau lietingų dienų, gali iškristi ir sniego. Nepaisant to, balandžio pradžia nusimato pavasariška.

Šeštadienis bus apsiniaukęs, pirmoje dienos pusėje tikėtinas nedidelis lietus, vėliau gali išlįsti saulė. Diena prognozuojama šilta, temperatūra laikysis apie 7–9 laipsnius šilumos. Pietvakarių vėjas pūs nesmarkiai, sieks 6–11 m/s.

Sekmadienio naktį ir dieną taip pat numatomas nedidelis lietus, diena bus apniukusi, kai kur gali būti ir rūkas. Temperatūra naktį laikysis apie 3–5 laipsnius šilumos, dieną – apie 4–6 laipsnius. Visą dieną pūs nestiprus pietvakarių vėjas.

Pirmadienis bus debesuotas, sinoptikai prognozuoja nedidelius kritulius. Temperatūra laikysis apie 1–3 laipsnius šilumos. Papūs šiek tiek stipresni vėjo gūsiai – šiaurės vakarų vėjas sieks 7–12 m/s.

Antradienį sulauksime šaltesnių orų. Naktį temperatūra sieks 2–4 laipsnius šalčio, o dieną bus apie 2 laipsnius šilumos. Šiaurės vakarų vėjas pakils ir sieks 15–20 m/s. Šią dieną taip pat numatomi krituliai, tarp kurių labiausiai tikėtinas lietus.

Trečiadienis bus debesuotas su pragiedruliais, tikėtina, kad sulauksime nedidelio sniego su lietumi. Šiaurės vakarų vėjas pūs silpniau, sieks iki 6–11 m/s. Temperatūra naktį bus 0–2 laipsniai šalčio, o dieną sušils iki 1–3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį taip pat numatomas nedidelis sniegas su lietumi. Naktį temperatūra laikysis apie 1–3 laipsnius šalčio, o dieną – apie 0–2 laipsnius šilumos. Šiaurės, vakarų vėjo stiprumas nesikeis.

Penktadienis bus apsiniaukęs, tačiau žymesni krituliai nenumatomi. Temperatūra naktį vėl bus neigiama – laikysis apie 1–3 laipsnius šalčio, o dieną pakils iki 1–3 laipsnių šilumos. Nepastovios krypties vėjas sieks 3–8 m/s.

Gairės: pavasaris, orai, pajūris
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kažin kodėl ?

žvirbliukų labai mažai matyti ??? Eidamas turi įdėmiai jų "ieškoti" ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS