Problemų žemėlapis: dėl ko labiausiai skundžiasi klaipėdiečiai? | KaunoDiena.lt

PROBLEMŲ ŽEMĖLAPIS: DĖL KO LABIAUSIAI SKUNDŽIASI KLAIPĖDIEČIAI?

Klaipėdiečiams rūpi gyvenamoji aplinka ir jos kokybė. Tai liudija Klaipėdos savivaldybės svetainėje nuolatos pildomas miesto problemų žemėlapis. Pastarųjų dviejų savaičių pranešimai rodo, kad miestiečius labiausiai trikdo apšvietimo problemos ir kliuviniai gatvėse.

Virtualus Klaipėdos miesto problemų žemėlapis raudonuoja, o tai reiškia, kad bėdos, dėl kurių miestiečiai kreipėsi į savivaldybės administraciją, dar neišspręstos.

Kiek mažiau geltonų ir žalių žymų. Jos reiškia, kad problema sprendžiama arba jau išspręsta.

Problemų žemėlapis nuolat pildomas.

Prieš savaitę savivaldybė gavo gyventojų prašymą dėl nesutvarkyto grindinio V. Berbomo gatvėje pašalinus nuvirtusį medį, tačiau kol kas jokių veiksmų imtasi esą nebuvo.

Panaši bėda užfiksuota ir gegužės 4 d., kai buvo užregistruotas gyventojų pranešimas, kad Rumpiškės gatvėje po žemės kasimo darbų yra neatstatyta vejos danga.

Analogiška situacija ir pietinėje miesto dalyje, Gedminų stotelėje.

Gyventojų pateiktos problemos paskirstomos į atskirus savivaldybės skyrius. Problemas stengiamasi spręsti kuo greičiau, tačiau viskas priklauso nuo jų sudėtingumo.

Skundą pateikęs asmuo rašė, kad yra „savavališkas eismo apribojimas: dviračių takelyje sudarytos pavojingos kliūtys, o įspėjamųjų ženklų nėra“.

Pastarosiomis savaitėmis gyventojai susiduria ir su problemomis, susijusiomis su miesto apšvietimu.

Viena jų buvo užregistruota dėl Laukininkų gatvėje ir Jūrininkų prospekte neva neveikiančio apšvietimo.

O Kauno gatvės namo kieme vakare, įjungus gatvės šviestuvą, yra girdimas cypimas ir traškesys.

Gyventojai baiminasi dėl saugumo.

Miestiečiai taip pat skundžiasi dėl geležinkelio pervažos Tilžės gatvėje. Esą dažniausiai traukinio atvykimo ties nuleista užkarda reikia laukti šešias minutes.

Taip pat rytais susidaro didelės spūstys, mašinų eilės driekiasi iki pat Jakų žiedinės sankryžos.

Anot savivaldybės atstovų, gyventojas per 10 darbo dienų turi būti informuotas, kaip ketinama spręsti jo skundą.

„Gyventojų pateiktos problemos paskirstomos į atskirus savivaldybės skyrius. Problemas stengiamasi spręsti kuo greičiau, tačiau viskas priklauso nuo jų sudėtingumo. Važiuojame į vietą, patikriname, įtraukiame į planus ir sutvarkome. Tačiau yra tokių atvejų, kai problemai išspręsti nėra fizinių ir finansinių galimybių. Tą, ką galime, stengiamės sutvarkyti skubiai“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Taip

Gal ir gerai, kad netvarko. Žiūriu gatvelės senamiestyje pakraščiu lapai nuo rudens guli. Tame šiukšlyne jau kleveliai sudygo. Suaugs medžiai, pirkti nereikės, žaliuos miestas…

irute

Uz KL.Laivu statybos ir remonto mokyklos stadiono krumai ir sabakstynas,kreipiausi i ponia Kubiliene su problena,o problema ta ,kad vienoje puseje isitaise girtuokliai,kitoje puseje narkomanai,policija greitoji apie tai zino,tik niekam nerupi,matomai kazkas uzpirko ta vieta,nes per krumus nesimato,tik po to guli leisgyviai,

nnn

zardes"prudo"prieeigos nuo Smeltes mokyklos puses tvarkymo nemate jau koks 25metai.Apsvietimo nera koks 40metu.Po gero lietaus aikstele tampa antru "prudu"Nuo cerkves puses einant link smeltes mokyklos tamsu kaip subinej,o ir pavojinga-danga baisi,krumai suzele(pijokams rojus).Ir niekam tai nerupi jau daaauuug metu.Svarbu lenteles pastate kur parasyta tylos zona.O ka tai reiskia manau dorai ir patys nezino.Pietine miesto puse baisi ir tinkama serialams apie sovietmeti kurti.Nereikia nei dekoraciju.Net kanalizacijos dangciai autentiski-lit ssr tebera.Ir tai mokyklos teritorijoje.Merai pasikeite ne vienas ir ne du,bet tvarkos vis nera ir manau nebus dar 20metu.Net medziu nesugeba apgeneti,ar saknu iskilnotas plyteles pakeist
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS