Puma ir Zoro rungsis su kitais šunimis | KaunoDiena.lt

PUMA IR ZORO RUNGSIS SU KITAIS ŠUNIMIS

Uostamiesčio policijos patruliai Egidijus ir Ana Šlekoniai su savo augintiniais tarnybiniais šunimis dalyvaus Lietuvos policijos pareigūnų, dirbančių su šunimis, daugiakovės pirmenybėse.

Pareigūnai užaugino ir išdresavo darbui policijoje du belgų aviganius. Spalio 8–10 dienomis jie turės parodyti savo gebėjimus Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro organizuojamose varžybose.

Tarnybiniai šunys turės pademonstruoti, kaip sugeba ieškoti pėdsakų, žmonių, daiktų, saugoti bei paklusti šeimininkams.

Jų metu siekiama nustatyti policijos pareigūnus, geriausiai dirbančius su tarnybiniais šunimis, ir geriausius tarnybinius šunis.

Šįkart tai bus tarptautinės varžybos, jose dalyvaus ir kinologai iš Estijos, Latvijos ir Lenkijos.

E.Šlekonis pasakojo, kad sutuoktinės ugdoma kalė Puma kiek atsiliko šunų moksluose, mat pareigūnė augino vaiką, tad darbui likdavo labai mažai laiko.

Užtat jo paties augintinis Zoro jau turėjo ne vieną progą darbe parodyti savo gebėjimus. Kartą keturkojis dalyvavo pareigūnų atliekamoje kratoje ir aptiko bute laikomus narkotikus. Kitą kartą jis rado miške pasiklydusį žmogų. Šis šuo ieškojo ir pajūryje poilsiautojus apvaginėjusių nusikaltėlių.

Ko gero, didžiausias Zoro ir jo šeimininko nuopelnas tarnybai yra darbas saugant viešąją tvarką prie Klaipėdos arenos vykstant krepšinio varžyboms bei vaikant mušeikas. Vos tik pasirodo pareigūnas su tarnybiniu šunimi, bet kokie neramumai baigiasi.

"Labai didelių laimėjimų konkurse nesitikime, nes tai bus tarptautinės varžybos, tad jose dalyvaus patys geriausi. Viliamės parodyti, ką mokame, ir pasisemti patirties. Mūsų šunys tebėra paaugliai, jiems dar teks nemažai padirbėti, bet mes jais tikime", – prieš išvykdamas į sostinę teigė E.Šlekonis.

Šiemet uostamiesčio patrulių rinktinės pareigūnė Vita Mockutė ėmėsi auginti ir mokyti vos pusmečio belgų aviganių kalytę. Tai bus trečiasis tarnybinis šuo Klaipėdos policijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS