Ramybę drumsčia kurtinanti signalizacija: gyventojai policijai skambina beveik kiekvieną naktį | KaunoDiena.lt

RAMYBĘ DRUMSČIA KURTINANTI SIGNALIZACIJA: GYVENTOJAI POLICIJAI SKAMBINA BEVEIK KIEKVIENĄ NAKTĮ

Beveik kasnakt pietinėje miesto dalyje gyvenančius klaipėdiečius iš ramaus miego pažadina iš kažkur sklindanti kurtinanti signalizacija.

Pasak policijos pareigūnų, atsakomybė už viešosios rimties trikdymą grėstų tik įrodžius tyčinę veiklą, o tą padaryti – pernelyg sudėtinga, kadangi gyventojai nežino, ar signalizacija leidžiama siekiant kaip nors pakenkti.

Šilutės plente gyvenančios klaipėdietės Sandros teigimu, kęsti signalizacijos kauksmą tapo nebeįmanoma.

"Šilutės plente signalizacija kaukia visą naktį. Neįmanoma daugiau to kęsti. Mes, kaimynai, skambiname policijos pareigūnams pasikeisdami beveik kiekvieną naktį. Jie atvažiuoja ir pasako, kad neturi teisės kažkam kažką sakyti ar įeiti į pastato, esančio Šilutės pl. 9, vidų. Veikiausiai eisime į policiją rašyti pareiškimą. Galbūt tada kažkas pasikeis", – vylėsi moteris.

Klaipėdos policijos pareigūnų duomenimis, pranešimų dėl signalizacijų skleidžiamo, ramybę drumsčiančio triukšmo sulaukiama, tačiau ne itin dažnai.

"Pareigūnai į visus pranešimus reaguoja teisės aktuose numatyta tvarka. Siekdami kuo greičiau pašalinti triukšmo šaltinį ir užtikrinti ramų piliečių poilsį, pareigūnai nustato ir informuoja automobilio ar kito triukšmą skleidžiančio objekto savininkus", – nurodė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Įrodžius tyčinę veiklą, asmuo būtų baudžiamas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsnį.

Už viešosios rimties trikdymą grėstų bauda nuo 20 iki 80 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 80 iki 300 eurų.

Tuo atveju, jei policija nesiimtų jokių veiksmų, gyventojams geriausia būtų kreiptis į pastato savininką ir išsiaiškinti, kodėl trukdomas jų ramybės metas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Kiesa

Plinta ant kapoto padedi susitvarkys

kažkada viešint Varšuvoje naktį suveikė

mano automobilio signalizacija ir rytą prie priekinio lango radau pranešimą apie "premiją " už triukšmą 300 zlotų sumai....

Į vakarus nuo Lietuvos

draudžiama bet kokia garsinė apsaugos signalizacija- tiek automobilių tiek pastatų, tačiau Lietuva tokia laukinė kur dalis daro ką nori ir kaip norį, o teisėsauga tik snargliui krapštyt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS