Senamiestį puošė vaikų piešiniai | KaunoDiena.lt

SENAMIESTĮ PUOŠĖ VAIKŲ PIEŠINIAI

Tiltų ir Turgaus gatves trečiadienį papuošė darželinukų ir mokinių piešiniai, kuriuose vaizduojama, kaip Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną švenčia Klaipėda. Ateityje renginio organizatoriai svajoja taip papuošti visą miestą.

Paroda-konkursas „Nupieškime valstybės dieną švenčiančią Klaipėdą“ uostamiestyje organizuojamas antrą kartą. Jame kviečiamos dalyvauti visos Klaipėdos švietimo įstaigos.

„Šis renginys tampa tradiciniu. Tai Klaipėdos socialdemokratų ir švietimo įstaigų dovana miestui Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga“, – tvirtino projekto globėja, miesto tarybos narė Lilija Petraitienė.

Praėjusiais metais piešiniai puošė tik Turgaus gatvę, šiemet – ir Tiltų. Iš viso buvo pakabinta apie 5,4 tūkst. darželinukų ir mokinių piešinių. Iš jų šiemet buvo nupiešta apie 1,5 tūkst.

„Praėjusiais metais piešinių buvo daugiau. Šiemet neskatinome masiškumo, o prašėme didesnį dėmesį skirti kokybei. Dėl to mažiau ir piešinių. Praėjusiais metais nupiešti piešiniai buvo eksponuojami Tiltų gatvėje, šiųmetiniai, kurie dalyvavo konkurse – Turgaus gatvėje“, – pasakojo tarybos narė.

L.Petraitienė pasakojo, kad parodoje-konkurse dalyvauja vaikai nuo 3 iki 18 metų. Jų darbus vertina komisija, kurią sudaro dailės mokytojai. Jie išrenka geriausius darbus pagal amžiaus grupes.

Nugalėtojams ir jų mokytojams įteikti prizai, padėkos raštai.

„Apdovanojimai vyksta kovo 11-ąją Lietuvos verslo kolegijoje, kurie yra mūsų partneriai. Vaikų ir jų tėvelių susirenka labai daug. Piešiniai tikrai labai gražūs. Vaikams tikrai netrūksta fantazijos. Smagu, kad šiemet nebereikėjo raginti švietimo įstaigų dalyvauti renginyje. Jos pačios teikė darbus“, – džiaugėsi politikė.

Pasibaigus renginiui, piešiniai vėl bus surinkti, sukrauti į dėžes ir saugomi kitiems metams, kai vėl bus eksponuojami.

„Kitais metais nauji piešiniai vėl dalyvaus konkurse, o senieji puoš senamiestį. Svajojame vaikų piešiniais papuošti visą miestą“, – tvirtino L.Petraitienė.

GALERIJA

  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
  • Senamiestį puošė vaikų piešiniai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lina

Tradicija graži, tik organizatoriai turėjo į tai pasižiūrėti atsakingiau. Vaikai nuėję savo darbelių nerado, nes organizatoriai pamiršo juos paimti iš įstaigos.

Sveikintina

Socialdemokratai vieninteliai dirba ir po rinkimų, šaunuoliai!

ZEMAITIJOS PREZIDENTAS

Garbingas 25 m. NEPRIKLAUSOMYBES minejimas praejo sauniai. Taciau papiktino muzikanto Mero pasisakymas BALTICUM TV kad nesvarbu zmoniu mase. O svsrbu kad Zatejo jaunimas. Specialiai nufilmavau nes suaugusiu muzikos 13 v metu buvo tik apie 70 suaugusiu, o mokyklu vaikus atvare per prievarta net Policijos automobilis lydejo. Todel vaiku buvo apie 200. Del tokios korumpuotos nepriklsusomybes zmones nebeateina. Ir nebera kam eiti. Taigi meras akivaizdziai susimelavo ir ne atitinka jokios tikroves. 2. Mes irgi patalpinsime irodymus po 24 vsl. O meras turi buti perrinktas. W antikorupcinisstreikas lt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS