Siekiant sumažinti spūstis piko metu Klaipėdoje pasitelkti dronai | KaunoDiena.lt

SIEKIANT SUMAŽINTI SPŪSTIS PIKO METU KLAIPĖDOJE PASITELKTI DRONAI

  • 15

Siekiant sumažinti spūstis miesto gatvėse, eismo srautus Klaipėdoje padeda reguliuoti dronai, pirmadienį pranešė savivaldybė.

Pasak pranešimo, eismo srautai dronais fiksuojami piko valandomis – rytinio gyventojų judėjimo į darbą ar švietimo įstaigas metu bei vakare grįžtant namo.

Dronais jau filmuoti bei fotografuoti eismo srautai ties naująja Baltijos prospekto estakada, taip pat – Liepų gatvėje. Netrukus numatomas eismo srautų fiksavimas Minijos gatvėje.

Pastaruoju metu ypač didelis dėmesys skiriamas šviesoforų ciklų reguliavimui bei adaptavimui prie realių eismo sąlygų.

„Eismo situacija Klaipėdoje mūsų akiratyje yra nuolat. Pastaruoju metu ypač didelis dėmesys skiriamas šviesoforų ciklų reguliavimui bei adaptavimui prie realių eismo sąlygų. Jau pavyko pasiekti, kad eismas sklandžiau vyktų rytinio ir vakarinio piko metu, taip pat, siekdami palengvinti situaciją Baltijos žiede, paskubinome estakados atidarymą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Kaip nurodo savivaldybė, dronais užfiksavus situaciją ir išanalizavus medžiagą bus sprendžiama, kokių dar korekcijų galima imtis norint sumažinti spūstis.

Savivaldybė skelbia, kad pailginus žalio šviesoforo signalo veikimo trukmę, rytinio ir vakarinio piko metu sklandžiau vyksta eismas Liepų gatve, taip pat nuolat stebimas ir koreguojamas šviesoforų sistemų darbas kituose ruožuose, kur veikia vadinamoji „žalia banga“. Pavyzdžiui, Minijos-Pilies-Naujosios Uosto gatvių ruože šviesoforų ciklai sureguliuoti taip, kad rytinio piko metu sklandžiai būtų galima judėti iš pietinės į šiaurinę miesto dalį, o vakarinio piko metu – priešinga kryptimi.

Klaipėdoje taip pat imtasi iniciatyvos sankryžose atstatyti daugiau žaliųjų rodyklių. Transporto specialistams pavesta per artimiausią mėnesį atlikti papildomą analizę ir pateikti vertinimui sankryžas, kuriose būtų tikslinga įrengti žalias rodykles. Ar galima įrengti tokias rodykles, leidžiančias sukti į dešinę nelaukiant žalio šviesoforo signalo, galutinį sprendimą priima Transporto kompetencijų agentūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

hahaha

Klaipėdos mieste nera spūsčių, yra keli iki 30min trunkantys transporto nesusipratimai...

na

Nesuptatau kur klp spustys,gal silutės plente prie najjos estskados?vazinėju visa gybenima ir tik keleta kartu pusvalandi stovėjau spustyjr ir tai ryte vaziuojant i darba.parodykit spusti ilgiau kaip 15min.bereikalingas pinigu svaistymas tie dronai.nuo miesto ligonines imi bigo nuvaziuoju per 20min.cia tipo valdziazmogiai nori parodyt kad dirba,o runkeliai tiki kad yra spustys

Pagaliau

Gal jau susiprato, kad sklandžiai ir be trukdžių tas cirkininkų gaujas ir burlioklandus metas išgabenti? Naujai kai mėgins įropoti kokia glaša ar icikas, pasakęs, kad čia jo proproprosenelė buvo kažkada su srutų bačka ties baltarusių siena ir prekiavo gandonais, oi, tada jau ir nukreipti galėsit. Visus į Pašolvoniją. Metalo laužo rinkt, daug susikaupė bematant ant niekuo kaltų palestiniečių vaikų galvų žydrovcam bombas bemėtant
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS