Šiluma atsitrauks: Klaipėdos link artinasi jūrinis ruduo | KaunoDiena.lt

ŠILUMA ATSITRAUKS: KLAIPĖDOS LINK ARTINASI JŪRINIS RUDUO

Neįprastai šiltą spalio pabaigą pajūryje vainikuos vėjuotas ir lietingas oras, šiluma atsitrauks. Lyti ims jau sekmadienį. Skėčių prireiks ir Visų Šventųjų dieną.

Savaitgalis dar bus šiltas. Šiandien dieną oro temperatūra pakils iki 14–16 laipsnių aukščiau nulio, nelis. Tačiau pūs stiprokas 15–20 m/s pietvakarių vėjas. Prie pat jūros bus kiek vėsiau.

Sekmadienį vėjas išliks stiprus, naktį gūsiai sieks iki 16 m/s, dieną – iki 20 m/s, lis ir naktį, ir dieną. Temperatūra sekmadienio naktį ir dieną jau bus 12–14 laipsnių šilumos. Sekmadienio vakarą atvės.

"Nuo pirmadienio prasideda atvėsimas. Jau naktį bus tik 7–9, dieną – 9–11 laipsnių šilumos. Ir dieną, ir naktį – lietus, vėjo gūsiai sieks iki 16 m/s, vėjas suksis iš vakarų į šiaurės vakarus", – kalbėjo sinoptikė Judita Navašinskienė.

Antradienį bus dar vėsiau. Naktį oro temperatūra sieks tik 3–5 laipsnius šilumos. Dieną – tik 6–8 laipsnius. Naktį prognozuojamas nedidelis lietus, dieną – be žymesnių kritulių. Dieną vėjas pūs iš šiaurės, jo greitis sieks 7–12 m/s.

Trečiadienio naktį oro temperatūra bus tik apie nulį, o dieną sušils iki 7 laipsnių. Be lietaus. Vėjas naktį rytinių krypčių (5–10 m/s), dieną suksis iš šiaurės vakarų ir vakarų bei sustiprės iki 15 m/s.

Ketvirtadienį laukiama šiltesnės nakties, nes pūs gūsingas vakarų vėjas (iki 15 m/s). Naktį bus 4–6, dieną – iki 6–8 laipsnių šilumos.

Penktadienį, lapkričio 1-ąją, lis. Temperatūra naktį – 1–3, dieną – 4–6 laipsniai šilumos. Pūs stiprus šiaurinių krypčių vėjas iki 15 m/s.

"Kitas savaitgalis bus vėsesnis. Naktį oro temperatūra prognozuojama apie nulį. Dieną sušils iki 6–8 laipsnių. Šeštadienis bus be lietaus, o sekmadienis – lietingas. Šiltesnių dienų jau neprognozuojame. Lis ir bus vėjuota. Nepaisant to, spalis buvo labai šiltas, paskutinį spalio dešimtadienį retai kada būna taip šilta", – kalbėjo J.Navašinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jūrinis ruduo

žemyninė žiema bus šią žiemą

pensininkė

lapkričio 1 d. temperatūra -3-4 o diena -4-6 laipsniai gerai kad parašė šilumos nes aš pagal tokį parašymą su minusu suprasčiau kad šalčio ir pastebėjau taip parašo ne pirmą kartą ar aš čia nieko nesuprantu tai tada kam tas minusas prieš 3 ir 4 gal kas gudresnis paaiškinsite sakysite kad brūkšnys bet kam jis čia reikalingas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS