Skenduolis utilizuojamas pamažu | KaunoDiena.lt

SKENDUOLIS UTILIZUOJAMAS PAMAŽU

Bendrovė "Klaipėdos laivų remontas" vis dar tęsia darbus, siekdama patraukti keliskart skendusį ir jau legenda tapusį laivą "Ole Willassen" nuo Dangės upės krantinių.

Šiuo metu iš skenduolio pašalinta nemaža dalis vidinių detalių, dėl to laivas tampa vis lengvesnis, tad tikimasi, kad daugiau jis neskęs.

Pasak "Klaipėdos laivų remonto" generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus, laivo vidus jau yra išvalytas.

"Nuėmėme viršutines metalines dalis, kad jį palengvintume. Visas vidus išvalytas – izoliacinės medžiagos, apsiuvos, nuimta viršutinė dalis, stiebai, krovininės gervės. Daug kas, ką buvo galima nuimti, dabar yra išpjauta, smulkinama. Ir toliau bus tęsiami darbai. Kai tik laivas palengvės, planuojama jį nugabenti į "Klaipėdos laivų remonto" teritoriją", – sakė A.Butkus.

Alvydas Butkus. A. Morozovo nuotr.

Rizika, kad mažiausiai keturis kartus skendęs laivas ir vėl skęs, – menka, tačiau galutinai nedingusi.

"Geriau, kad to nebūtų. Tai, kad laivas palengvėjo ir pakilo 25–30 cm virš vandens lygio, reiškia, jog rizika, kad jis skęs, minimali", – svarstė generalinis direktorius.

Oficiali laivo išgabenimo data priklausys nuo oro sąlygų ir darbų sklandumo.

"Žiūrėsime pagal darbus, kaip mums seksis, kokios bus galimybės, koks užšalimas, ledas. Galutinis suderinimas bus su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Jie mums sudarė tam tikras sąlygas, kurias turime įvykdyti, kad laivas būtų saugiai išgabentas", – teigė A.Butkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

anonimas

nu vo , neskes daugiau , galės turistus po jura vežioti , o tai pripratom pavelda naikinti bei namus griauti .

rita

kodel juros muziejui neatiduoda,neeilinis laivas,banginius gaude

Diagnoze

Eiline afera.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS