„Smiltynės perkėloje“ darbas virė ir rugsėjį | KaunoDiena.lt

„SMILTYNĖS PERKĖLOJE“ DARBAS VIRĖ IR RUGSĖJĮ

  • 0

Pandemija atnešė nemažai sumaišties į turizmo sektorių. Tuo tarpu Klaipėdoje veikianti įmonė „Smiltynės perkėla“ šiltąjį sezoną baigia su optimistine gaidele, o kai kurie rezultatai netgi pranoko lūkesčius.

Neįprastas rugsėjis

Per vasarą „Smiltynės perkėlos“ paslaugomis – persikelti į Kuršių nerijos pusiasalį ir atgal –  pasinaudojo 1,3 mln. keleivių. Nors praėjusiais metais per tą patį laikotarpį perkelta šiek tiek daugiau, 1,5 mln. keleivių, įmonė rezultatus vertina teigiamai.

„Atsižvelgiant į užklupusią pandemiją ir dėl jos turėtą pavasario karantiną, kuris labai stipriai paveikė ir tebeveikia turizmo sektorių, mažėjimas nėra labai stiprus“, – situaciją apibūdino „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Ypač maloniai nustebino prasidėjęs ruduo. Per rugsėjį būta neįprastai padidėjusio transporto srauto.

„Smiltynės perkėlos“ nuotr.

„Pirmą rugsėjo savaitgalį, lyginant su 2019 m. savaitgaliu, transporto perkelta 4 proc. daugiau,  antrąjį – 36 proc., trečiąjį – 31 proc., o paskutinį rugsėjo savaitgalį – net 80 proc. daugiau nei 2019 m. Tai apskritai geriausias rugsėjo mėnesio rezultatas per pastaruosius kelerius metus. Iš viso transporto priemonių bus perkelta 21 proc. daugiau nei 2019 m. rugsėjį“, – džiaugėsi M. Čiakas.

Spūsčių vasaros sezono metu, kai vairuotojams tekdavo laukti ilgiau nei valandą iki patekimo į keltą, buvo beveik dvigubai mažiau: pernai tokia situacija susidarė 19 kartų, šiemet – 11.

Daugėjo dviratininkų

Vis daugiau žmonių iki kelto atvyksta dviračiais ir tęsia pasivažinėjimą po vieną gražiausių mūsų gamtos kampelių. Šių metų vasarą jų buvo beveik 200 tūkst. Palyginti su pernai metais, dviratininkų gausėjo vienu procentu, o su 2018 m. – net 12 proc.

Įdomu ir tai, kad stipriai išaugo bilietų pardavimai internetu – daugiau kaip perpus, lyginant su pernai metais. Sparčiai gausėjo ir bendrovės sekėjų internetinėse platformose „Facebook“ bei „Instagram“ – atitinkamai iki 18 tūkst. (20 proc. augimas) ir 1 tūkst. (25 proc. augimas) lyginant nuo vasaros sezono pradžios.

Turės naują keltą

Šie metai bendrovei išskirtiniai ir savo planais. „Smiltynės perkėlai“ pradėtas statyti naujas 60 metrų ilgio ir 14 metrų pločio universalus keleivinis-krovininis keltas. Laivu bus galima pervežti iki tūkstančio keleivių arba ne mažiau kaip 40 lengvųjų automobilių ir 600 keleivių, arba aštuonis krovininius automobilius, kurių kiekvieno bendroji masė siekia iki 44 tonų. Kelto korpusas bus konstruojamas iš plieno, o antstatas – iš aliuminio.

„Smiltynės perkėlos“ nuotr.

Planuojama, kad keltas dirbs tiek Naujosios, tiek Senosios perkėlos terminaluose.

M. Čiakas įsitikinęs, kad naujasis keltas išplės įmonės veiklos apimtis.

„Visa mūsų bendrovės komanda nekantriai laukia tos dienos, kai keltas bus pastatytas ir pradės kursuoti. Siekdami patenkinti mūsų klientų poreikius ir toliau užtikrinti aukštą teikiamų paslaugų kokybę, privalome tapti dar modernesni ir žengti koja kojon su naujovėmis. Neabejojame, kad ši investicija atneš teigiamą naudą tiek bendrovei, tiek ir visiems mūsų klientams“, − teigė M. Čiakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS