Spjūvis – piketuotojui po kojomis | KaunoDiena.lt

SPJŪVIS – PIKETUOTOJUI PO KOJOMIS

Klaipėdoje protesto akcijos prieš Rusijos karą Ukrainoje prasidėjo dar trečiadienį. O vakar nuo ryto savo pilietinę poziciją prie Rusijos Federacijos (RF) generalinio konsulato išreiškė Lietuvoje gimęs rusas. Vyras sulaukė nepagarbaus elgesio iš nepažįstamo asmens, kažkokiu reikalu atvykusio į konsulatą.

"Esu rusas, Lietuvos pilietis, gimęs ir užaugęs Lietuvoje. Šįryt pabudęs pasiklausiau žinių ir išgirdau, kad pradėta bombarduoti Ukraina. Pažįstu šią šalį, mano žmonos mama – ukrainietė, pats iki 1995 m. kasmet poilsiaudavau Zaporožėje, Dniepropetrovske, ilsėdavausi ukrainietiškame Kryme. Labai gerai pažįstu tos šalies žmones. Tai, kas vyksta, yra bėda, labai didelė bėda", – kalbėjo vakar prie RF generalinio konsulato piketavęs 70-metis klaipėdietis Anatolijus Matvejevas.

Vyras pasakojo buvęs sukrėstas žinios apie karą ir niekieno neraginamas suskubo pasigaminti plakatą, kuriame rusiškai parašė: "Rusai, šalin rankas nuo Ukrainos!"

"Kaip kiekvienas sąžiningas žmogus, aš esu prieš karą! Savo pilietinę poziciją išreiškiau, kaip supratau geriausiai tai padaryti", – neslėpė emocijų aukštąjį išsilavinimą turintis vyras.

Iš konsulato darbuotojų klaipėdietis nesulaukė jokios reakcijos, jis pats neabejoja, kad buvo stebimas per vaizdo stebėjimo kameras.

Jis negražiai pasielgė, nusispjovė man po kojomis.

Vyras stovėjo atokiai nuo konsulato, ant šaligatvio prie Minijos gatvės.

A.Matvejevas pasakojo, kad prie jo buvo priėjęs nepažįstamas vyras, kuris prieš tai perdavė konsulato darbuotojams kažkokį laišką.

"Jis pradėjo man aiškinti proputinišką propagandą, kad ukrainiečiai banditai, kad rusai ten nori įvesti tvarką. Patariau tam žmogui: tegu rusai pirma pas save susitvarko. Jis negražiai pasielgė, nusispjovė man po kojomis. Pažiūrėjau į jį ir paklausiau – turbūt jis buvęs sovietinis karininkas ir gauna rusišką pensiją. Bent man jis pasirodė į tokį panašus", – apie nemalonų susidūrimą kalbėjo A.Matvejevas.

Trečiadienį priešais RF generalinį konsulatą piketavo keturi klaipėdiečiai. Prašymą leisti surengti protesto akciją Klaipėdos savivaldybei pasirašė nuolatinis uostamiesčio protestuotojas Virginijus Partaukas. Plakatuose jie taip pat išreiškė palaikymą Ukrainai. Tądien piketas užtruko apie pusvalandį.

Gairės: Klaipėda, Rusijos generalinis konsulatas, plakatas, rusas, Ukrainos palaikymas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS