Spręs statinio Melnragėje likimą | KaunoDiena.lt

SPRĘS STATINIO MELNRAGĖJE LIKIMĄ

Uostamiestyje prisiminti prieš dešimtmetį buvę planai rekonstruoti Molo g. 60 esantį pastatą, kuriame anuomet buvo seniūnija, o šiuo metu glaudžiasi Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras bei uostamiesčio viešosios bibliotekos filialas. Bus sprendžiama, ar vertėtų atlikti tik paprastą patalpų remontą, ar statinį rekonstruoti iš esmės.

Klaipėdos valdžia priminė ir iš naujo peržiūrėjo jau dešimtmetį skaičiuojantį projektą, kuriame buvo numatyta statinio, įsikūrusio adresu Molo g. 60, rekonstrukcija.

"Dabar savivaldybės administracija savo strateginėje grupėje turės apsispręsti, ar atlikti tik kapitalinį remontą, ar rekonstrukciją, kuri ir buvo numatyta projekte", – paaiškino Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Savivaldybės administracija yra numačiusi 50 tūkst. eurų pastato patalpų remontui, tačiau mero pavaduotoja pabrėžė, kad būtina įvertinti ir apsispręsti, ar tikslingiau tik kažkiek remontuoti patalpas, ar atlikti viso pastato rekonstrukciją.

Numatoma, kad savivaldybės administracija atsakymą į šiuos klausimus turėtų pateikti jau kovą. Šis sprendimas bus įtrauktas ir į kiek pataisytą miesto strateginį planą.

Vicemerės teigimu, iki šiol neįgyvendintas projektas numatė nemažai darbų, jo apimtis tuomet siekė apie 1 mln. litų.

Šiuo metu pastate glaudžiasi Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras ir Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Melnragės filialas.

"Bendruomenė taip pat norėtų turėti savo patalpų. Natūralu, kad tuos interesus galima derinti tiek bibliotekoje, tiek Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre, tačiau šio pastato įveiklinimas ateityje turi būti aiškus – ar išlieka biblioteka ir Vaikų laisvalaikio centras, ar pastato paskirtis bus transformuojama į kitą, išlaikant ją kultūrine", – dėstė J.Simonavičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Loreta

Tai taip,reikia kapitalinio remonto,neužteks stogą pakeisti.

Anonimas

Verslinikai tai iš šio pastato išskirtinį viešbutį padarytu...

Ar galima privatizuot...

Kaip nors...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS