Stiprės vėjo gūsiai | KaunoDiena.lt

STIPRĖS VĖJO GŪSIAI

Kitą savaitę Klaipėdoje bus šilčiau, tačiau ramybę drums stiprūs vėjo gūsiai, šlapdriba, lietus. Sinoptikai prognozuoja, kad, savaitei bėgant, sniego keliuose veikiausiai nebeliks, jį ištirpdys teigiama oro temperatūra ir dažnas lietus.

Šeštadienį vėjas pūs silpnai, šiaurės, vakarų vėjas sieks 7–12 m/s. Šiandien iškris sniegas, sulauksime ir šlapdribos. Temperatūra sieks nuo nulio iki 2 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktis kol kas prognozuojama kaip šalčiausia ateinančią savaitę – naktį temperatūra nukris iki minus 5–7 laipsnių, dieną išsilaikys panaši temperatūra kaip ir šeštadienį. Taip pat bus kritulių. Vėjo stiprumas žymiai nesikeis, sieks iki 15 m/s.

Nuo pirmadienio pradės stiprėti vėjas. Naktį pietvakarių, pietų vėjas dar sieks 10–15 m/s, o dieną stiprės iki 15–20 m/s, gali pūsti ir stipriau. Naktis – be kritulių, o dieną sulauksime lietaus. Naktį temperatūra laikysis nuo nulio iki minus 2 laipsnių, o dieną pakils iki plius 2–4 laipsnių.

Antradienio naktį pietvakarių vėjas sustiprės iki 18–23 m/s, diena irgi bus vėjuota. Ir naktį, ir dieną numatomi krituliai, daugiausia lietus. Ši naktis bus šiltesnė už ankstesnę – laikysis apie plius 2–4, dieną – apie plius 2–5 laipsnius. Veikiausiai šią dieną ims tirpti ir sniegas.

Trečiadienį vis dar laikysis stiprūs vėjo gūsiai, naktį iki 10–15 m/s, o dieną – iki 20–22 m/s. Sulauksime lietaus. Temperatūra sieks apie plius 3–5 laipsnius.

Ketvirtadienio naktis ir diena – be kritulių, tačiau vėl su gūsingu vakarinių krypčių vėju. Naktį gūsiai sieks 18–23 m/s, dieną rims iki 15–20 m/s. Temperatūra laikysis nuo nulio iki plius 2 laipsnių.

Penktadienio naktį šiaurės, vakarų vėjas dar siautės, o dieną nurims. Kokie bus krituliai, pasak sinoptikų, prognozuoti kol kas sudėtinga. Temperatūra naktį laikysis apie minus 2, o dieną šils iki plius 2 laipsnių.

Gairės: orai, pajūris, žiema, Vėjas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS